Изграждането на ново летище в Истанбул доведе до 52 смъртни

...
Изграждането на ново летище в Истанбул доведе до 52 смъртни
Коментари Харесай

52 души са загинали по време на изграждането на новото летище в Истанбул

Изграждането на ново летище в Истанбул докара до 52 смъртни случая през последните пет години, сочат публични данни, видени от ДПА във вторник.

Али Шекер, народен представител от опозиционната Народнорепубликанска партия показа цифрите, които получил от локална работа за обществено обезпечаване, откакто ги изискал през октомври.

IGA - консорциумът, който дава отговор за построяването и ръководството на летището, дефинира броя на смъртните случаи на 30.

Първата фаза от построяването на летището бе открита от президента Реджеп Ердоган на 29 октомври. Той назова плана "символ на силата на Турция във време на стопански офанзиви ".

Въпреки многото звук и амбициозните проекти летището да бъде най-голямото в света, планът бе засенчен от стачки поради неприятните условия за работа. През септември силите за сигурност използваха сълзотворен газ и водно оръдие, с цел да разпилян проява на служащи и задържаха десетки служащи. Протестите край строителната площадка бяха поради ужасните условия на живот и няколко смъртоносни случая.

Общо 61 служащи и членове на профсъюзи, от които 31 са зад решетките, са съдени поради митингите през септември. Съд в Истанбул ще организира първото чуване по делото на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР