Изграждането на новия заслон на "Кончето" в Пирин продължава и

...
Изграждането на новия заслон на "Кончето" в Пирин продължава и
Коментари Харесай

Продължава изграждането на новия заслон на Кончето в Пирин

Изграждането на новия подслон на "Кончето " в Пирин продължава и се надяваме да бъде приключен в в началото оповестения период - 15 септември, заяви за Българска телеграфна агенция Орлин Чачановски, ръководител на Асоциацията на планинските водачи в България.

В демонтажа на остарелия подслон и подготовката за градежа на новия вземат участие над 150 доброволци от цялата страна. Те качиха на тил близо 1500 кг принадлежности, вода, цимент, пясък, трошляк, бетон, желязо, бензин. Много хора подариха храна, вода и инертни материали. Само през последния месец постъпиха нови 20 415 лв., с което общата сума е към този момент над 40 000 лв., добави Чачановски.

Стария подслон беше демонтиран и подбран на пакети за събаряне с хеликоптер. За страдание по-голямата част от дървения материал е доста прогнил и няма да може да се употребява за възобновяване на заслона като музей, показа Чачановски.
Направен е заслон и е опъната палатка, под които да спят хората работещи горе. Всичко, което можеше да се смъкна на тил е свалено до хижа "Яворов ", в това число голямо количество боклуци под остарелия подслон. Половината от новия подслон е изместен от Разлог до хижа "Яворов ".

Между 10 и 14 септември се чака готовите детайли за новия подслон да бъдат превозени на място с хеликоптер и да стартира тяхното сглобяване, сподели още Чачановски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР