Изграждането на новия парк с площ 650 дка между Марица,

...
Изграждането на новия парк с площ 650 дка между Марица,
Коментари Харесай

Паркът край Гребната блокиран в съда

Изграждането на новия парк с повърхност 650 дка сред Марица, река Първенецка, околовръстния път и Гребния канал се отсрочва поради тъжба на неправителствена организация, ръководена от Васил Къдринов. Той оспорва мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда, съгласно което няма потребност администрацията да приготвя Оценка за въздействието върху околната среда и да организира обществено разискване. Казусът е същият, както и със зоопарка, за който по преценка на Регионална инспекция за опазване на околната среда не е юридически отчет за Оценка на въздействието върху околната среда.

Административен съд отхвърли жалбата като неоснователна, само че природозащитниците са сезирали Върховен административен съд. Върховните магистрати занапред ще насрочват съвещание по делото и се допуска, че ще минат няколко месеца, до момента в който съдът се произнесе. В администрацията на регион " Западен " обмислят да разгласят социална поръчка с подусловие, при което договорът ще влезе в действие, в случай че Върховен административен съд отсъди разногласието в интерес на Община Пловдив.

Кметът на " Западен " Димитър Колев е безапелационен, че върху повърхност от 650 дка ще се извърши най-голямото залесяване с 14 000 дървета и 5000 храста. " Това ще бъде най-мащабният парк с ажурна ограда, алеи от трошен камък, с веломаршрути, защита, пейки, места за отдих ", увери Колев. За парка с решение на Общинския съвет са планувани за идващите пет години 4,5 млн. лв..

За несигурно време и също поради тъжба се отсрочва и преустройството на общинската част от Детмаг " Снежанка " в художествена изложба. В " Централен " беше квалифициран план, организира се търг за реализатор, само че " Саграда ", която не съумя да се класира преди всичко, оспорва резултата. Комисията за защита на конкуренцията не почете претекстовете, посочени в жалбата, само че компанията продължава да се бори за поръчката на стойност 1,2 млн. лв. във Върховен административен съд. " Ще чакаме решението на съда ", сподели кметът на региона Георги Стаменов. Той се надяваше, че галерията щеше да бъде приключена до края на тази година, а по време на Европейска столица на културата да притегля с изложения туристи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР