Изграждането на новата индустриална зона е сред приоритетите в работата

...
Изграждането на новата индустриална зона е сред приоритетите в работата
Коментари Харесай

Нова голяма инвестиция във Варна

Изграждането на новата индустриална зона е измежду целите в работата на Община Варна през 2021 година За тази цел в тазгодишния общински бюджет са заложени над 3 млн. лева за направа на Подробен устройствен план на зоната, която ще се простира върху повърхност от над 10 000 дка. Това стана ясно на днешното съвещание на ПК " Архитектура и градоустройство “, на което беше утвърдена Програмата за планиране на обекти по бюджета за 2021 – 2023 година

“Този обект е заложен в бюджета. Все още няма конкретика за него и по какъв метод ще бъдат уредени взаимоотношенията сред Община Аксаково, в чието землище са парцелите, и Община Варна. Не е изключен разновидността този обект да стане от национално значение. В момента се водят диалози на всички равнища по тематиката с икономическата зона, която е извънредно значима за целия район. Когато има изясненост по реализацията на зоната и нуждата от финансиране, това нещо ще бъде импортирано за разглеждане от Общинския съвет “, съобщи по време на съвещанието на инж. Христо Иванов, зам.-кмет на община Варна, представен от Varna24.

Главният проектант на Варна Виктор Бузев разясни, че планът още е на равнище Общ организационен проект. " На финалната права е изработването и действането на Общ устройствен план на община Аксаково. Тъй като тя е черноморска община, проектът ще бъде утвърден от профилиран съвет към Министерство на регионалното развитие и отрасловия министър. Надяваме се скоро Общ устройствен план да бъде признат и по-късно незабавно да се разпореди Подробен устройствен план с всички вероятни схеми за провеждането и на техническата инфраструктура. Eдва по-късно ще се премине към капиталовите планове за самите предприятия. “, добави арх. Бузев.

Програмата за планиране на обекти по бюджета за 2021 – 2023 година е на обща стойност 8,35 млн. лв., с 2,8 млн. лв. повече по отношение на миналогодишната рамка. 400 хиляди лв. Община Варна ще влага в разработване на ПУП-ПРЗ на парцела на ул. " Върба “, в който ще бъде построена новата постройка на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон “. В тази сума са включени и разноските за разчистване на терена, транспортиране на отпадъците и създаване на краткотрайна ограда.

Друг акцент в програмата е правенето на предпроектни изследвания за създаване на детелини на основни места във Варна. Такива са планувани на кръстовището на бул. " Васил Левски “ с бул. " Осми крайморски полк “, до спирка " Явор “, и на кръстовището на бул. " Цар Освободител “ и бул. " Христо Смирненски “.

В програмата са заделени също 150 хил.лева за организирането на интернационален конкурс, който да реши бъдещето на " Дупката “. Община Варна беше възнамерявала средствата още предходната година, само че след експлоадирането на пандемията проектите бяха замразени. Предвижда се състезанието да бъде разгласен до началото на лятото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР