Изграждането на нова детска градина стартира в микрорайон А5 в

...
Изграждането на нова детска градина стартира в микрорайон А5 в
Коментари Харесай

Започна изграждането на нова детска градина в Пловдив, въпреки че парите за нея не достигат

Изграждането на нова детска градина започва в микрорайон А5 в Тракия до блок 126. Първата копка бе дадена от градоначалника Здравко Димитров, вицето му по строителство Пламен Райчев и районният кмет Костадин Димитров.

Забавачката, която е за 8 групи и 200 деца, ще се построи върху терен, който сега е поляна, само че от десетилетия е предназначен за детска градина. С нея ще се решат и доста от проблемите в региона.

„ Имахме потребност от една централна детска градина в „ Тракия”, като с нея ще станат с 10. Мястото е доста уместно, а и самият микрорайон е оправен откъм инфраструктура”, сподели Костадин Димитров. Той добави, че с новата забавачка ще се решат и проблеми с подблоковите градини в региона.

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев изясни, че строителят на обекта – смолянската компания „ Артстрой” са се съгласили да стартират обекта, макар че парите за нея недостигат.

„ Средствата са по стратегия на Министерството на образованието, само че цената й е с 20% повече от първичния план. Тя към този момент коства 4,5 млн. лв., като спомагателните средства сме си ги обезпечили, само че нямаме законово съображение да ги дадем. Поради това чакаме смяна в закона за публичните поръчки”, разяснява Райчев. Той добави, че редица планове не могат да започват поради липса на анекси.

Здравко Димитров разяснява, че колкото повече се чака, толкоз по-скъпо ще стане.

„ Чакаме да реагират ос София. Има работна група през Сдружението на общините с Министерството на финансите, като се надявам скоро да е в Народното събрание. Не единствено в Пловдив е така”, сподели кметът.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР