Изграждането на Националната детска болница ще започне най-рано догодина. Това

...
Изграждането на Националната детска болница ще започне най-рано догодина. Това
Коментари Харесай

Изграждането на Националната детска болница започва най-рано догодина

Изграждането на Националната детска болница ще стартира най-рано следващата година. Това стана ясно откакто министър председателят и двама министри посетиха терена в столичния квартал " Горна баня ". Очаква се постройката да бъде приключена за към 2 години и половина.

За построяването на детската болница са планувани към 40 декара в столичния квартал " Горна Баня ". Предстоят почистване на терена, одобрение на подборен организационен проект и други административни процедури, които ще вървят по-бързо от нормалното, тъй като детската болница е обект от национално значение.

Иван Шишков - длъжностен министър на районното развиване и благоустройството: " Когато е народен един обект, когато е от такава голяма значимо не би трябвало заданието да има ограничаване в парите. Важното е да реализираме всички параметри на тази постройка. Функционални и естетически ".

Колко ще коства детската болница ще стане ясно откакто бъде направен архитектурният план.Той би трябвало да е подготвен до края на годината.

Гълъб Донев - длъжностен министър-председател: " Ще бъдат наранени безусловно всички специалности, ще се постараем да обезпечим оптимално с съвременна инсталация ".

Иван Шишков - длъжностен министър на районното развиване и благоустройството: " Ако бъде стартирано и то при започване на идната година бъде стартирано строителството на болничното заведение, една такава болница имайте поради, че се строи към 2 години - 2 години и половина ".

Към болничното заведение ще бъде построен и хотел, в който ще отсядат родителите на децата, признати в лечебното заведение. Ще има хеликоптерна площадка и подземни паркинги. Към болничното заведение ще има и център за рехабилитация.

Гълъб Донев - длъжностен министър ръководител: " Това също го заслужават българските деца, защото сега всички рехабилитационни центрове които съществуват, са в несъответствуващи пространства, здания дребни по повърхност ".

Фирмата, която получи предплатено над 9 милиона за създаване на детска болница в двора на Александровска, е възстановила съвсем цялата сума на здравното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР