Изграждането на модулната стена, която разделя Турция и Иран, е

...
Изграждането на модулната стена, която разделя Турция и Иран, е
Коментари Харесай

Турция почти готова с 295 км стена срещу афганистански бежан...

Изграждането на модулната стена, която разделя Турция и Иран, е съвсем приключено, заяви турският министър на защитата Хулуси Акар.

„ Изкопани са близо 150 километра окопи. Бяха направени спомагателни подсилвания на нашите гранични принуди и базови региони “, посочи той пред кореспонденти след ревизия на границата с Иран.

Акар беше съпроводен от началника на генералния щаб военачалник Яшар Гюлер, командира на сухопътните войски военачалник Муса Авсевер и командира на Втората войска военачалник Метин Гюрак.

Турският министър на защитата сподели, че жандармерийските елементи и отделите за специфични интервенции от полицейското ръководство също са били ситуирани в граничещите региони за повишение на сигурността на границата.



„ Ние работим с към хиляда разследващи транспортни средства, в това число термични устройства за нощно виждане. Благодарение на електрооптичните кули и акустичните датчици, стана доста елементарно да се открие придвижване по границата “, съобщи министъра.

„ Ще засилим работата си и ще затвърдим разбирането, че нашите граници са непроходими “, съобщи той, като отхвърли изказванията, че нередовни афганистански мигранти всеобщо и безкотролно навлизат в Турция.

Междувременно президентът Реджеп Тайип Ердоган се обърна към граничните чиновници: „ Преминаваме през доста друг интервал. От една страна, наводнения, а от друга, горски пожари. Въпреки че всичко това продължава, ние сме изправени пред компликации, учредени на клюки “, сподели Ердоган, базирайки се на изказванията на опозицията, че десетки незаконни мигранти влизат в Турция през иранската граница.

„ Трябва да преодолеем всичко това. Ние ще предотвратим всички незаконни прекосявания по нашата граница със построяването на стена за сигурност “, съобщи той.

Турция издига 295-километрова стена на иранската граница пред евентуалния приток на бежанци от Афганистан, където талибаните превзеха цялата страна след изтеглянето на американските войски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР