Изграждането на компостиращата инсталация в Лом върви по план и

...
Изграждането на компостиращата инсталация в Лом върви по план и
Коментари Харесай

Компостиращата инсталация в Лом ще заработи до края на годината /снимки/

Изграждането на компостиращата апаратура в Лом върви по проект и до края на годината оборудването ще проработи, оповестиха от общината.
Строителният обект е на повърхност от 16 467 кв. м. в местността „ Под шосето “ край кв. "Моминброд ". Площадката и клетките за преправка на биоразградимите боклуци, както и нужните пространства, към този момент са направени. В момента се довършват бетоновите настилки и оградата. Очаква се доставката на преработващата техника и контейнери.
С стартирането в употреба на компостирищата апаратура ще бъде въведена нова система за разделно събиране и превозване на събраните биоразградами боклуци до оборудването, където те ще се преработват в компост. Инсталацията е с потенциал над 3000 тона годишно и ще обслужва близо 25 000 поданици.
Общата цел на плана е да се понижи количеството депонирани биоразградими боклуци, генерирани на територията на община Лом посредством разделното събиране и оползотворяване на зелените и/или биоразградимите битови боклуци.
Общата стойност на плана е 3 213 756 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 2 410 619 лева eвропейско и национално финансиране, а съфинансирането от Община Лом е в размер на 803 137 лева Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Околна среда " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски структурни и капиталови фондове.
Изпълнител на плана "Инженеринг (проектиране и строителство) на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци “ е „ Инфраструктурно строителство “ АД – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР