Изграждането на газопровода "Северен поток-2" запстрашава енергийната сигурност на Европа,

...
Изграждането на газопровода "Северен поток-2" запстрашава енергийната сигурност на Европа,
Коментари Харесай

Беата Шидло: "Северен поток-2" застрашава енергийната сигурност на Европа


Изграждането на газопровода "Северен поток-2" запстрашава енергийната сигурност на Европа, съобщи полският министър председател Беата Шидло в Брюксел, където се организира срещата на върха на Европейски Съюз.

"Продължаването на тази инвестиция заплашва освен енергийната самостоятелност на цяла Централна и Източна Европа, само че и подкопава енергийната сигурност на целия регион", сподели Шидло.

Руският президент Владимир Путин по-рано в четвъртък съобщи, че се пробват да попречат на Русия да прокара нови енергийни трасета - "Южен" и "Северен поток", въпреки че диверсификацията на доставките на газ е стопански ефикасна, потребна за Европа и служи за подсилване на сигурността.

Проектът "Северен поток-2" планува построяването на две тръби с общ потенциал до 55 милиарда кубически метра газ годишно от съветското крайбрежие на Балтийско море до Германия. Планира се новият газопровод да бъде издигнат паралелно със "Северен поток". Срещу плана се афишират редица страни, по-специално Украйна, които се опасяват от загуба на доходи от преноса на съветски газ, както и Съединени американски щати, които имат амбициозни проекти да изнасят за Европа собствен полутечен газ. /РИА Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР