Изграждането на доверие е деликатен процес, когато става дума за

...
Изграждането на доверие е деликатен процес, когато става дума за
Коментари Харесай

Когато „Натисни тук“ стане клише

Изграждането на доверие е внимателен развой, когато става дума за маркетинг и продажби. По пътя към завършването на договорката обаче има няколко изречения, които могат безшумно да я провалят и да объркат проектите ви.

Натисни тук

Бутони като „ натисни тук “ и „ абонирайте се “ към този момент са същински клишета, част от общия пейзаж. Те се употребяват на съвсем всеки уеб страница, създаван след 1995 година. Разбира се, сходни апели за деяние са извънредно нужни за бизнеса, само че очаквате ли да изпъкнете с тези изтъркани изречения?

Какво да извършите?

Поставете се в обувките на едно досадно 7-годишно дете за миг и си задайте въпроса „ Защо? “. Ето образец.

„ Натиснете тук “

„ Но за какво? За да получите безвъзмезден справочник. “ Чудесно, значи съвършеният CTA бутон би бил:

„ Получи безвъзмезден справочник “

„ Но за какво? За да натрупаш стойностен опит “. Чудесно, значи съвършеният CTA бутон би бил:

„ Натрупай стойностен опит “

„ Но за какво нуждая се от него? За да започнеш да финализираш повече покупко-продажби “.

Ето по какъв начин единствено с няколко стъпки можете да стигнете до заключението кой е най-подходящият бутон за вас.

Съжалявам за директната оферта

Ако в действителност съжалявате, какво вършиме? Не се извинявайте за това, че си вършите работата. Да позволите на евентуалните си клиенти да схванат, че не сте задоволително уверени да се свържете с тях е огромна неточност, която подсказва, че са склонни да изгубят интерес още преди да им разкажете за офертата си.

Какво да извършите?

Започнете откровено, казвайки: „ Не сме си говорили преди “ или нещо сходно. След това разкажете каква е повода за позвъняването ви и задайте въпрос, на който индивидът от среща би бил податлив да отговори, да вземем за пример: „ Интересувате ли се от офертата ми, в случай че тя би ви донесла (опишете избрана добавена стойност)? “ – това е елементарен и бърз метод да започнете полемиката всъщност, само че без да звучите скучно.

Мерси, че ми подвигна телефона

Това демонстрира положителни планове, само че ви кара да изглеждате слаби в очите на клиента/партньора. Да благодарите на някой, че ви е вдигнал на телефона звучи като че ли ви е направил огрмона услуга. В продажбите и маркетинга би трябвало да има избран баланс сред двете страни. Не го нарушавайте.

Какво да извършите?

Не би трябвало да се държите жестоко, единствено с цел да дадете на хората да схванат, че можете и без тях. Трябва да накарате евентуалния клиент да се усеща оценен, само че не прекомерно доста, както и да го накарате да осъзнае, че марката ви има избрани полезности и правила. Обяснете какъв брой удовлетворени сте от диалога ви, само че без да прекрачвате границата.

Жаргон и комплицирани думи

Каквото и да вършиме, избягвайте тези две неща. Има всеобщо схващане, че използването на огромни и комплицирани думи ви кара да звучите по-интелигентно. Всъщност единствено ви кара да звучите като че ли непрекъснато пробвате да впечатлите хората и да ги замаяте с нерелевантните думи, които евентуално в никакъв случай не са чували.

Какво да извършите?

Не усложнявайте нещата ненужно. Както доста вярно е споделил американският публицист Марк Твен, „ не използвайте дума за 5 $, в случай че ще ви свърши работа такава за 50 цента “. Придържайте се към семплия език, без значение дали пишете имейли или говорите по телефона. Логично е, че колкото по-разбираемо обяснявате, толкоз повече ще срещате схващане.

По материал на
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР