Изграждането на чисто новия парк стартира в крайния квартал на

...
Изграждането на чисто новия парк стартира в крайния квартал на
Коментари Харесай

Започна изграждането на нов модерен парк в краен пловдивски квартал

 picture-001_1024x682  picture-026_1024x682  picture-039_1024x682  picture-053_1024x682  picture-059_1024x682
Изграждането на чисто новия парк започва в крайния квартал на Пловдив „ Прослав ”. Новата облага ще се разгръща на повърхност от 5 декара на улица „ Елена “ на мястото на остарялата детска градина против Основно учебно заведение „ Тодор Каблешков ” и край храма „ Свети Атанасий ”.

„ След заравняването на терена стартира построяването на осветителната мрежа, която се състои от 17 стълба. Паралелно с тази активност се прави и полагането на система за видеонаблюдение с общо 14 камери. Следващият стадий за осъществяване на плана е полагането на тръби за поливна система и създаване на питейна фонтанка. Успоредно с това ще се сложи и алейна настилка от 600 квадратни метра ”, разяснява кметът на регион „ Западен ” Димитър Колев.

”Надявам се този парк да се трансформира в новото обичано място за жителите на квартал „ Прослав ”. В момента довършваме плана за детската площадка. Одобрени и поръчани са уредите за фитнеса навън, както и беседката, които ще бъдат направени в границите на няколко месеца. Целта ни е рано през пролетта да инсталираме всички уреди и да прережем лентата на новия парк ”, добави районният кмет Димитър Колев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР