Изграждането на АЕЦ Белене би довело до удвояване цената на

...
Изграждането на АЕЦ Белене би довело до удвояване цената на
Коментари Харесай

"Демократична България" призова да се изостави идеята за АЕЦ "Белене"

Изграждането на АЕЦ " Белене " би довело до удвояване цената на тока в България и до редица съществени опасности. това написа в позиция на обединяването " Демократична България ". Организацията е срещу всевъзможни опити за възобновяване на плана и предлага площадката да се трансформира в икономическа зона.

През март Народното събрание даде период на държавното управление да разгласи до 30 юни по какъв начин счита да употребява оборудването за централата, което България бе наказана да заплати. Междувременно ръководещите се пробват да осъществят плана като общ за Западните Балкани.

" Демократична България " стимулира позицията си с всички разбори и отчети досега.

Електроенергийната система не се нуждае от нови базови, а от балансиращи и регулиращи мощности. Идеята да се построи АЕЦ " Белене " с присъединяване на балканските страни за зареждане на други стопански системи е срещу националните ползи. Напомняме, че тя се не срещна никаква поддръжка и се провали в интервала 2005-2012 година, се добавя в позицията. В нея се показва, че това е непотребен план, който изисква големи начални разноски

Световната процедура и авторитетните разбори за АЕЦ " Белене " демонстрират, че началните разноски за създаване на този непотребен план ще бъдат не по-малко от 21 милиарда лв.. Те биха представлявали директна и огромна опасност за стопанската система ни и опасност за националната сигурност. Този непотребен план няма да откри " европейско финансиране ", което се видя в интервала 2005-2012 година, считат партиите в обединяването.

Припомнят, че площадката на " Белене " е в сеизмична зона, а подобен план може да се трансформира в източник на обири и корупция, блокиране развиването на различни способи за произвеждане, акумулиране и икономисване на електрическа сила, дискредитиране на селскостопанската продукция на региона, затваряне на работещи централи и други

" Демократична България " упорства и да се потърси отговорност на виновниците за поръчване на главното съоръжение за АЕЦ " Белене " без да е одобрен техническият план и без да има контракт и обезпечено финансиране.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Проектът АЕЦ "Белене " (188)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР