Изграждане на система от видеогеристратори и паник бутони, която да

...
Изграждане на система от видеогеристратори и паник бутони, която да
Коментари Харесай

Държавата се заема с безопасността на таксиджиите, но за чия сметка - все още неясно

Изграждане на система от видеогеристратори и паник бутони , която да следи за сигурността на водачите от публичния превоз - както таксиметрови транспорти, по този начин и междуградски и градски автобусни такива.

Около това се сплотиха управлението на Министерство на вътрешните работи в лицето на основния секретар Петър Тодоров, вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев и представители на таксиметровия отрасъл. Срещата се случва след убийството на таксиметров водач в столичния квартал " Разсадника " , което в следствие провокира всеобщ митинг на негови сътрудници, блокирал центъра на София.

" Както и в неделя заявих, гарантиране на сигурността и сигурността на всеки, който извършва служебните си отговорности, е главен приоритет на страната . (...) Успяхме да обсъдим и набележим съответни ограничения за гарантиране на сигурността на извършващите публични, освен таксиметрови транспорти. На първо място се спряхме на въвеждане на ясна система с така наречен паник бутони и видеорегистратори както и в таксиметровите, по този начин и във всички коли, които правят публичен превоз. Оттук нататък дружно ще поработим за правене на съответен механизъм ", заключи резултата от срещата министър Алексиев.

Колко обаче ще коства въпросната система и за чия сметка ще е построяването й - държавна или частна, както и по кое време може тя да проработи, Алексиев не посочи.

" Има два разновидността. Първо, имайте поради, че това би трябвало да минава през някаква държавна конструкция, тъй като не може всеки паник бутон да минава през Министерство на вътрешните работи . Трябва да има избрана конструкция, през която да се пресее въпросния сигнал, с цел да отиде в Министерство на вътрешните работи и да може да се реагира. От позиция на това дали ще бъде за сметка на страната или за сметка на публичните транспорти, има и двата механизма, таксиметровият отрасъл има към момента някакви полемики. Но в последна сметка това го вършим, за чия сметка е, ще бъде разисквано на последващи срещи ", колеблив бе Алексиев.

Втори главен консенсус сред страна и таксиметров отрасъл - битка с нерегламентираните транспорти.

" В момента берем плодовете на години безучастие против аргесията и пътното безчинство. Това е систематичен проблем, подценяван с години, само че ние в Министерство на вътрешните работи имаме волята да се оправим с него. Но това не е по силите единствено на Министерство на вътрешните работи, като за това би трябвало да бъдем подкрепени от всички ", съобщи на собствен ред основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Като " доста продуктивна " дефинира пък срещата ръководителят на Националният таксиметров профсъюз Красимир Цветков . " Това ще решение ще е от изгода освен за сигурността на нашите сътрудници, а ще има забележителен резултат и за намаляването и предварителната защита на експанзията, която виждаме по пътя, както и други закононарушение от компетентността на Министерство на вътрешните работи ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР