Изграждане на нови велоалеи, допълнително озеленяване, където е възможно, увеличение

...
Изграждане на нови велоалеи, допълнително озеленяване, където е възможно, увеличение
Коментари Харесай

Борим мръсния въздух с нови велоалеи

Изграждане на нови велоалеи, в допълнение озеленяване, където е допустимо, нарастване на машинното метене и миене, възстановяване на инфраструктурата - това са част от ограниченията за възстановяване на атмосферния въздух в Пловдив.

Те са включени в програмата за възстановяване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив и проект за деяние през 2018 - 2020 година, Предложенията за по-чист въздух бяха разисквани през вчерашния ден от програмен съвет в община Пловдив. 

„ Всяка една от препоръчаните ограничения бе коментирана поотделно и единомислещо бяха признати всички, които имат отношение към предмета на програмата “, разяснява ръководителят на плана Елена Найденова. По думите  огромна част от постъпилите оферти към този момент са залегнали в плана за стратегия и проект за деяние. 

За планиране на нови велоалеи в бюджета са заделени 50 000 лв.. Една от концепциите е трасето за колоездачите да мине през Тунела.

„ Общината има и други документи, посредством които регламентира ограничения за възстановяване на качеството на въздуха. Сега напъните ни са съсредоточени върху понижаване на нездравословните излъчвания от битовия бранш “, съобщи Елена Найденова.

Тя напомни, че планът за стратегия и проект за деяние за възстановяване на качеството на атмосферния въздух бе разгласяват на уеб страницата на общината при започване на годината, а публичното разискване завърши на 14 февруари.

След като Програмният съвет прегледа постъпилите от политически партии, бизнес съдружие и жители писмени оферти, както и мнение на ЕВН, следва координиране на плана с Регионална инспекция за опазване на околната среда и Министерството на околната среда и водите, след което би трябвало да се одобри от Общинския съвет.

Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България посредством Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР