Изграждане на допълнителни аварийни площадки, монтиране на камери за скорост,

...
Изграждане на допълнителни аварийни площадки, монтиране на камери за скорост,
Коментари Харесай

Обезопасяват Околовръстното с камери за скорост и шумна марк...

Изграждане на спомагателни спешни площадки, монтиране на камери за скорост, слагане на отвесна сигнализация и на шумна маркировка на основни места, осветяване, засилен надзор на място от „ Пътна полиция ". Това са част от ограниченията, с които ще бъде обезопасено Околовръстно шосе.

До средата на юли би трябвало да бъде направен от Областно пътно ръководство планът за препроектиране на Околовръстното шосе /част от републикански път II-86/. До това решение стигнаха участниците в работното заседание за разискване на ограничения, които да бъдат подхванати за повишение на сигурността на новоремонтирания път.

Срещата бе инициирана от регионалния шеф Ангел Стоев в следствие от подбуденото публично напрежение, провокирано от случилите се тежки пътно-транспортни катастрофи на околовръстното, както и от получени голям брой сигнали в Областна администрация от разнообразни институции.

На поканата на регионалния шеф се отзоваха от „ Областно пътно ръководство “, „ Пътна полиция “, Община Пловдив, Община „ Родопи “, Институтът за пътна сигурност, „ Европейски пътища “ АД.

Областният шеф настоя планът за препроектиране да бъде координиран със заинтригуваните страни, да е обществен и да бъде качен на уеб страницата на АПИ. Координатор на съгласуването ще е Областна администрация.

По общо мнение на всички участници в срещата, генералното решение на проблемите с Околовръстното шосе се състои в построяването на многолентов път и обособяването на местни платна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР