Изграждане на алея или зала на спортната слава да се

...
Изграждане на алея или зала на спортната слава да се
Коментари Харесай

Предлагат да се изгради алея или зала на спортната слава в Сливен

Изграждане на алея или зала на спортната популярност да се построи в Сливен, предложи по време на постоянното съвещание на локалния парламент общинският консултант Минко Минчев.

Той се стимулира с това, че градът под Сините камъни има мотив за горделивост като спортни достижения, както в предишното, по този начин и през днешния ден. Но с цел да се познава и предава спортната история е належащо „ героите “ да бъдат показани в най-хубавата си светлина на необятната общност.

Чуйте....

Кметът Стефан Радев приветства концепцията и съобщи, че е положително настроенза създаване на алея на спортната популярност на Сливен.

„ Имаме доста именити спортисти и има какво да покажем на жителите и гостите на града “, разяснява Радев.

Чуйте..

Минко Минчев е и един от основателите покритата лекоатлетическа писта в Сливен да носи името на починалия Михаил Желев, а паметна плоча на легендата в леката атлетика да се сложи във фоайето на залата във връзка 80–годишния му празник. Датата е 15 юли и се планува да се означи със спортни прояви.

Михаил Желев е роден на 15 юли 1943 година в град Сливен. Той е лекоатлет със забележителен принос за триумфите на спортистите от страната и общината в междинните и дългите дистанции и кросовите бягания. Състезава се в дисциплината 3000метра стипълчейз. Най-големият му триумф е спечелването на Европейската купа с време 8 минути и 25 секунди през 1969 год. Резултат, който не е усъвършенстван идващите 45 години. През същата година е определен за състезател на годината на България и е почетен със званието „ Почетен жител на град Сливен “.

Участва два пъти в Олимпийски игри. На игрите в Мексико през 1968 год. се класира на 6-то място и носи първите олимпийски точки от лека атлетика за страната. Михаил Желев е единствения българин притежател на премията „ Златен шпайк “ за най-хубав лекоатлет на Европа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР