Изграждане на 32-километрова мрежа от велоалеи във Варна предлага кандидатът

...
Изграждане на 32-километрова мрежа от велоалеи във Варна предлага кандидатът
Коментари Харесай

Изграждане на 32 км велоалеи във Варна предлага кандидатът за кмет на „Възраждане“

Изграждане на 32-километрова мрежа от велоалеи във Варна предлага претендентът за кмет на „ Възраждане “ Коста Стоянов. Това разгласи самият той като част от концепцията си за развиване на града, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Целта е понижаване на нездравословните излъчвания и автомобилния трафик в града. Идеята за велоалеите е създадена благодарение на специалисти в региона. Според изчисленията реализирането би коствало към 8 – 9 млн. лв.. Плановете са планът да се осъществя поетапно като се залагат средства в бюджета и се търси финансиране по европейски стратегии. Дейностите ще бъдат съобразени с плануваните улични поправки и поправки в междублокови пространства.

„ 80% от напредванията в града са единични и с авто превоз. Около 65% е изчезналата веломрежа в града “, това сподели Евгени Балев, който е взел участие в създаването на плана. Той е ръководител на велоклуб „ Спартак “ и член на Общинската комисия за сигурност на придвижването.
Балев показа част от главните трасета в плануваната нова веломрежа. Едното стартира от „ Владиславово “, минава през Западна промишлена зона и по протежението на езерния път стига до ЖП гара. Другото трасе минава по периферията на Приморски парк и стига до „ Почивка “. Идеята е тротинетките и велосипедите да не се движат свободно из целия парк, тъй като в последно време зачестяват случаите с тях, обясниха експертът. По думите му възбраната няма да важи за децата до 12 години, които са с компаньон. Освен това ще бъдат обезпечени и връзки към плажа.

За да бъде изцяло ефикасна мрежата са нужни и някои по-малки връзки. Освен това се постанова ремонт на някои от актуалните велоалеи, тъй като са прекомерно рискови, както и препроектиране на други, сподели Балев.
По думите му новите алеи ще бъдат изпълнени по всички стандарти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР