Изгражда се в местността Ъгъла между солниците и Сарафов Малки

...
Изгражда се в местността Ъгъла между солниците и Сарафов Малки
Коментари Харесай

Рибарски пристан ще има до квартала на богатите в Бургас

Изгражда се в местността Ъгъла сред солниците и " Сарафов "
Малки яхти може да дебаркират там

Нова рибарска лодкостоянка ще бъде построена в Бургас. Пристанът ще е против местността Ъгъла сред солниците и Сарафово, където се обрисува да е новият първокласен квартал на Бургас. Засега той съставлява голи поляни, само че към този момент е гласуван обстоен организационен проект за застрояване, който ще го трансформира в новото украшение на града.

Лодкостоянката ще е с потенциал за 20 плавателни съда с дължина 6,5 метра

Това значи, че там ще може да дебаркират и дребни яхти, което е естествена добавка към един баровски квартал на море, разясняват бургазлии.

“Лодкостоянката ще е оборудвана с отвесен пристан на две равнища. Предвидено е и оборудване, осигуряващо стартирането на вода на плавателните съдове, тяхното изваждане на сушата и предпазване, както и осъществяване на ремонтни действия с авторемаркета.

В зоните за швартоване на лодките ще има и колонки за електрозахранване и водоснабдяване за потребностите на риболовците.

Ще бъде инсталирана и котвена система ”, изясни зам.- кметът по строителство инж. Чанка Коралска, която е началник на плана.

Изграждането на оборудването се финансира по Програмата за морско дело и риболовство и би трябвало да бъде приключено до 30 ноември тази година.

“С реализацията на плана ще се подобрят сигурността и изискванията на труд на риболовците от региона и изключително на тези от дребномащабния крайбрежен лов на риба. Една от задачите е и да се насърчи общественото приобщаване и претовареност в подвластни от рибарството общности на територията на общината. Освен това оборудването ще извършва и екологична роля, като защищава бреговата линия в положително положение ”, разяснява инж. Коралска.

До лодкостоянката ще се стига и по пешеходната и  велоалея край морето, която свързва Бургас със Сарафово и е обичано място за разходка на бургазлии през всички сезони. През лятото там се любуват на пейзажа и чужденци.

За локалните ще е огромно улеснение да съчетаят утринния крос да вземем за пример с опцията да си купят прясна риба напряко от лодкарите.

Съоръжението ще придава натурален сексапил и на бъдещия баровски квартал, който ще е с ниско строителство. Според признатия обстоен организационен проект в региона се позволяват единствено здания с височина до 10 метра, което значи, че къщи, по-високи от 3 етажа, не може да има

Според брокери всички имоти в атрактивната околност с аспект към Бургаския залив са изкупени от дълго време. Някои ниви без ток и вода към този момент се препродават за 200 евро квадрата.

По неофициални данни множеството от парцелите в Ъгъла са закупени от доста богати хора в Бургас и от заможни хора от вътрешността на страната. Някои от тях са запалени риболовци и разполагат с всевъзможни лодки, в това число и дребни яхти. С новата облага ще могат да ги закотвят на метри от домовете си.

Това е третата лодкостоянка в рамките на града  след построените към този момент в кварталите " Сарафово " и " Крайморие ", само че е най-близката до градската част на пешеходно разстояние от Морската градина.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР