Изгражда се подпорна стена в участък на ул. Беласица“ в

...
Изгражда се подпорна стена в участък на ул. Беласица“ в
Коментари Харесай

Решение на проблем! Нова подпорна стена ще пази от свлачища резервоара за питейна вода „Яворите“ в Петрич

Изгражда се подпорна стена в сектор на ул. „ Беласица “ в град Петрич. Неотложността за осъществяването на плана е подбудена от намиращия се наоколо контейнер „ Яворите “.

Това оборудване зарежда с питейна вода цялата СРЕДНА ЗОНА на град Петрич. Намира се на метри от сектор на ул. „ Беласица “, при който се задейства свлачище през 2021 година. Ако не се пристъпи към подсилване на ската, ще бъде рисково за резервоара за питейна вода, беше заключението след оглед на място.

Община Петрич внесе искане пред Междуведомствената комисия по бедствия и повреди за отпущането на средства, които да се насочат за решение на казуса.

Проектът на Общината получи утвърждение за финансиране в размер на 1,3 млн. лева По него се планува да се построи подпорна стена. За да бъде изцяло подсигурен и резервоарът, стената ще бъде с дължина 42 м.

Височината варира – от 4,30 м. в най-ниска точка до 5,30 метра при най-високата.

Специфичен е строителният метод за нейната изработка. Инженерно-геоложко проучване открива, че носимоспособността на почвения пласт е доста слаба, което постанова наложително пилотно фундиране – създаване на 35 броя пилотни фундаменти на дълбочина 6 метра и разстояние сред тях 1,20 м.

Над тях ще бъде направена самата подпорна стена.

Освен да бъде обезопасен резервоарът за питейна вода „ Яворите “ с построяването на новата подпорна стена ще се реши и проблем за живущите в съседство на сектора жители.

Работата на терен към този момент е в ход.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР