Изгражда се коалиция – ДПС. Те не крият това, това

...
Изгражда се коалиция – ДПС. Те не крият това, това
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Изгражда се коалиция БСП – ДПС

" Изгражда се коалиция – Движение за права и свободи. Те не крият това, това е първото взаимоотношение на двете партии от доста от дълго време ". Това сподели пред БНР социологът Андрей Райчев в коментар на общото искане на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за прибързано освобождение на Цвета Караянчева от поста ръководител на Народното събрание.
" Това взаимоотношение има и различен смисъл – те уголемяват офанзивата върху Бойко Борисов с офанзива и върху Караянчева. Печелят две неща - показват мощ, тъй като към този момент са дружно в анти-ГЕРБ коалиция, второ – тя не е доста мощен състезател, поднесен им на тепсия от самия ръководител на ГЕРБ, който се изрече за нея с груби думи ", уточни той и добави, че за Движение за права и свободи е значимо да покаже, че няма връзка с ГЕРБ, а и за ГЕРБ в последно време е значимо да подчертае това. " Това значи едно - наближили са избори ", установи Андрей Райчев.
 Райчев: Който и да завоюва изборите, ще има тройна или четворна коалиция Райчев: Който и да завоюва изборите, ще има тройна или четворна коалиция
Все едно е кой ще бъде първи на изборите, тъй като който и да е, би трябвало да направи тройна, че и четворна коалиция. Това съобщи социологът...
Според социолога Борисов не е отстъпил от това, което заявява още през лятото, че ще се отдръпна и " ще бъде началник в ГЕРБ, само че няма да бъде началник в страната ". " Той не се готви за власт, не постила своята власт. Той демонстрира оптималното, което през 10 години ГЕРБ е проработил и се мъчи да получи вероятните гласове на тези избори. Аз изключвам това да бъде някакво болшинство за него ". " Делението в обществото е 2:1 в интерес на това незабавно да има избори ", уточни още социологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР