Изгражда незаконни навеси в стопанския си двор, но никой нищо

...
Изгражда незаконни навеси в стопанския си двор, но никой нищо
Коментари Харесай

Сигнал до Флагман.бг: Бизнесмен разора с тежка техника защитена територия, къде са институциите?

Изгражда противозаконни навеси в стопанския си двор, само че никой нищо не смее да му каже, се твърди в писмо до редакцията

Земеделският производител от община Болярово Николай Димов, прочут в региона с прякорите Вършачката и Куция, разора с тежка техника предпазени територии от НАТУРА 2000, с цел да построи ловна вишка в гората. Това сигнализира наш четец в рубриката ни „ Вашият сигнал до Флагман.бг “. Той ни изпрати и видеоклипове, които са снимани през днешния ден. Нарушението се прави в региона сред селата Вълчи извор и Горска поляна, зад местността Росенски хълм, община Болярово. 

„ Преди към две седмици той е разкопал пътя нагоре с булдозера си. Днес негови машини – два трактора с ремаркета, превозваха бетонна плоча, правят противозаконен градеж с кабина, която евентуално ще служи за бракониерство. Теренът е в НАТУРА 2000. Както знаете, действия в предпазената зона са неразрешени всевъзможни сходни действия “, написа още в сигнала. 

Нашият четец е подал сигнал на тел. 112. Малко по-късно е получил позвъняване от полицията, само че откакто обяснил за кого става въпрос, от полицията в Елхово не са реагирали, твърди още той. 
Според нашия четец това не е първото нарушаване на земеделския производител от село Стефан Караджово Николай Димов.

 



„ В икономически двор, където създава зърно, е построил навеси – 5 броя в село Стефан Караджово и още толкоз в село Ружица. Той нямаше разрешителни да ги построи. Подадени са тъжби до способените институции. От РДНСК откриха, че тези в село Стефан Караджово са противозаконни. Той отстрани единствено единия, макар че трябваше всичките 5. Има сигнали и против другите, където чакаме да се извърши инспекция. Отделно е изкопал и брега на бент. Малко Шарково, с цел да помпи вода. Не по метода, по който му е позволено. Трябва да е по въздушен път, а той поставил тръби подземен в частни имоти, без позволението на притежателите. Той се усеща безнаказан, звъни един телефон и си взема решение проблемите, има полицейски чадър, който пази него и сина му Димитър Димов “, споделя още нашият четец. Той пожела анонимност, защото нееднократно е получавал закани и се опасява за живота и имуществото си.

Подавани са сигнали във всички способени институции, включително и Община Болярово, се твърди в сигнала. Флагман.бг се опита да се свърже с кмета Христо Христов, само че той не дава отговор на телефонните ни позвънявания, евентуално поради почивния неделен ден.

Ще се опитаме да се свържем и със земеделския произовдител Николай Димов за коментар.
 Силажни ями на държавна земя, още веднъж нелегално построени, твърди нашият читател  Разкопал е брега на бент. Малко Шарково, с цел да помпи вода, тръбите минават през частни терени, се споделя в сигнала до Флагман.бг
 
  Незаконният заслон, който след решение на РДНСК Николай Димов демонтира
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР