Изграденият преди три години по европейска програма Областен информационен център

...
Изграденият преди три години по европейска програма Областен информационен център
Коментари Харесай

Над 1000 консултации за кандидатстване по европроекти са дадени в Монтана за три години

Изграденият преди три години по европейска стратегия Областен информативен център в Монтана е дал до момента сведения за кандидатстване по европроекти на над 1000 жители. Основната задача на центъра е да дава безвъзмездна информация за отворените за кандидатстване процедури и ограничения, финансирани от Европейските структурни и капиталови фондове, регистрираха от Областния информативен център. В интервала от 2016 до 2018 година специалистите са разяснили изискванията за кандидатстване и създаване на планове на гости в офиса, на срещи, по телефона или имейл.
 oic_montana1  oic_montana2
Центърът дава информация и за разпространяването на положителни практики, за оперативните стратегии и европейските фондове, систематизирани данни за изпълняваните планове на локално равнище, както и по какъв начин една концепция или желание може да откри европейско финансиране. Най-много съвещания са направени за започване на бизнес посредством опциите за финансиране по „ Програма за развиване на селските региони “ 2014 – 2020 година и Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020 година За трите години активност на центъра са извършени 66 осведомителни срещи в общините от област Монтана, 6 срещи с локалните и районни медии и три годишни конференции. Екипът е взел участие и провел 10 събития в партньорство с други локални организации, 20 общи начинания на мрежата регионални центрове и осведомителни дни на ръководещите органи на Оперативните стратегии, работни визити и други

Областният информативен център – Монтана е финансиран от Оперативна стратегия „ Добро ръководство “ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд. Стойността на плана е 314 966 лв., като все още изплатените средства са 273 392 лв.. Община Монтана ще кандидатства по процедура за продължение на активността на националната мрежа от 27 регионални осведомителни центъра през интервала 2019-2021 година Така центърът ще продължи да дава настояща, безвъзмездна и експертна информация по отношение на опциите за финансова поддръжка със средства от европейските фондове, съобщи зам. кметът на Монтана Тихомир Антонов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР