Изготвяне на управленска програма е сред решенията, които са били

...
Изготвяне на управленска програма е сред решенията, които са били
Коментари Харесай

Христо Иванов за Коалиционния съвет: Решихме да изработим ясна законодателна програма

Изготвяне на управническа стратегия е измежду решенията, които са били взети на извършения нощес Коалиционен съвет.

Това разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява решенията, взети на извършения.

" Взехме решение да изработим една ясна съответна законодателна стратегия на ръководството, която да бъде, по този начин да се каже, детайлизиране на управническото ни съглашение в подтекста на това какви цели извеждаме за оставащите месеци от тази година, с което се надявам да подпомогнем работата ни да стане малко по-фокусирана и по-ефективна. Така че това беше значимото за мен. "

Актуализацията на бюджета ще бъде съществена тематика на експертния финансов съвет в петък.

" Ще обсъдим доста деликатно както нуждата от подкрепяне на българските семейства и жители, нуждаещи се от добре прицелени ограничения, по този начин и макроикономическата картина в страната и ще търсим най-хубавия баланс. "

Предложенията ще бъдат съобразени с Плана за възобновяване и резистентност, посочи Иванов.

Според източници на " Хоризонт " в ръководещата коалиция финансовите средства, които чакаме да получим по него, ще бъдат обвързани с позицията ни по проблема Северна Македония. Такива послания към този момент са били получени на среща с представител на френското държавно управление с парламентарните групи на ръководещата коалиция.

На този стадий се приготвя аудиенция на премиера Кирил Петков във Франция, като задачата е на срещата му с френския президент Еманюел Макрон да участва и българският държавен глава Румен Радев преди приключване на френското европредседателство, показват източници в ръководещата коалиция.

Румен Радев обаче през днешния ден изрично отхвърли за такава среща с Макрон.

" Няма прогрес по откритите въпроси сред София и Скопие, по тази причина няма условия за моя аудиенция в Париж при президента Макрон, желая да видя действителни резултати, правя оценка ангажираността и напъните на нашите европейски сътрудници. Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по тематиката Република Северна Македония е Народното събрание, би трябвало да уточня, че последната инстанция постоянно е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми ", съобщи президентът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР