Изготвил съм писмо до министъра на финансите, в което сме

...
Изготвил съм писмо до министъра на финансите, в което сме
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 27 януари


Изготвил съм писмо до министъра на финансите, в което сме изложили мнението на прокуратурата, че предлагаме да се извърши, да го назовем одит, от Европейска комисия, на работата на профилираните структури - прокуратура и съдилища. Това съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция основният прокурор Иван Гешев.

Той уточни, че има съображение да счита, че Европейска комисия ще се отнесе позитивно към такова вероятно искане.

По думите му закриването на профилираните съд и прокуратура, както и промяната в КПКОНПИ, ще докара до " незнаен завършек на всички съществени каузи, които са импортирани в съда " и освобождение на " замразени 3 милиарда лв. ".

" Евросъдът в Люксембург ще осъди България на най-малко 10 млн. лева поради мръсния въздух “. Това съобщи вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов в Пловдив. Той дойде в града под тепетата, с цел да разиска с регионалния шеф Йордан Иванов незабавни екологични проблеми

Математикът проф. Николай Витанов разгласява във фейсбук къса информация за оперативната конюнктура за пандемията за 27 януари 2022.

" Подгответе се душевен, че картата ще стане много алена. Добрата вест е, че нищо не се е засилило към виолетовата зона. Областта, която се бе засилила най-вече - Благоевград, спря придвижването си към виолетовата зона и потегли обратно ", написа проф. Витанов.

КПКОНПИ ревизира Бойко Рашков по сигнали за недекларирани парцели и влогове. Това съобщи Сотир Цацаров по време на чуване пред парламентарната антикорупционна комисия, оповестяват от Нова телевизия.
" Проверка има. Тя касае няколко следващи недекларирания на условия. На първо място е имало непосочване в декларацията при инспекцията, която е осъществена на всички влогове, които той е брачната половинка му имат. Т.е. на процедура е имало информация за налични средства по влогове, която е открита при инспекцията и която не е попадала в декларацията”, съобщи Цацаров.

Настояваме да бъдат уволнени всички фрагменти, които ръководят обществен запас, и са свързани с Движение за права и свободи, съобщи депутатът от придвижването Халил Летифов в публична позиция в Народното събрание, представен от БГНЕС. Депутатът направи изказването поради " внушения и неистини ", които съгласно Движение за права и свободи, се " тиражират от Иво Прокопиев ", а точно, че техни фрагменти ще управляват ВИК Холдинга. " Това са неистини, които за следващ път целят да създадат подстрекателство по адрес на Движение за права и свободи “, споделиха още от партията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР