Изготвил съм писмо до министъра на финансите, в което сме

...
Изготвил съм писмо до министъра на финансите, в което сме
Коментари Харесай

Гешев разкри защо се бавят разследванията по Барселонагейт и златните кюлчета

Изготвил съм писмо до министъра на финансите, в което сме изложили мнението на прокуратурата, че предлагаме да се извърши, да го назовем одит, от Европейска комисия, на работата на профилираните структури - прокуратура и съдилища. Това съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция основният прокурор.

Той уточни, че има съображение да счита, че Европейска комисия ще се отнесе позитивно към такова вероятно искане.

По думите му закриването на профилираните съд и прокуратура, както и промяната в КПКОНПИ, ще докара до "безславен завършек на всички съществени каузи, които са импортирани в съда " и освобождение на "замразени 3 милиарда лв. ".

Главният прокурор удостовери, че по време на чуването му през днешния ден пред евродепутатите от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Брюксел, е бил питан за досъдебното произвеждане, познато като "Барселонагейт ", и за следствието на фотосите с кюлчета злато и банкноти евро, за които се твърди, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов. Главният прокурор е обяснил, че по двата случая се чакат молби за правна помощ и европейски заповеди за следствие от разнообразни европейски страни. По думите му наблюдаващите прокурори по делата са показали, че това е "основната причина те да не бъдат завършени досега ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР