Изготвено е окончателното предложение за областна здравна карта, съобщиха от

...
Изготвено е окончателното предложение за областна здравна карта, съобщиха от
Коментари Харесай

Готово е предложението за областна здравна карта

Изготвено е окончателното предложение за регионална здравна карта, оповестиха от Областната администрация в Пазарджик. Предложението е утвърдено на финално съвещание на комисията по разработване на регионална здравна карта  и ще бъде изпратено до Министерство на здравеопазването до края на февруари.

Заседанието се организира в осъществяване на заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, според която е назначена Комисия за правенето на регионална здравна карта.

В състава на Комисията се включват регионалният шеф, който е и ръководител на комисията, двама представители на Регионалната здравна ревизия, двама представители на Районната здравноосигурителна каса, двама представители на Районната гилдия на Българския лекарски съюз, един представител на Районната гилдия на Българския зъболекарски съюз, един представител на Регионалната гилдия на Българската асоциация на експертите по здравни грижи, един представител на представителните организации за отбрана на правата на пациентите и по един представител на всяка община от региона.

В регионалната здравна карта се дефинират и възнамеряват на териториален принцип потребностите на популацията от налична извънболнична и болнична здравна помощ.

Предложението за регионална здравна карта е съобразено с методиката на Министерство на здравеопазването. Обемът на легловата база в болничните заведения на територията на област Пазарджик, тяхната обезпеченост със профилирана инсталация и лекари, обезпечеността на популацията с доболнична здравна помощ дават отговор на потребностите на популацията и здравно-демографските данни.

В област Пазарджик са регистрирани 363 лечебни заведения за първична извънболнична помощ лекари/лекари по дентална медицина; 126 за профилирана извънболнична помощ; 14 за болнична помощ и 10 други лечебни заведения – Центрове за незабавна здравна помощ с 9 филиала и диализен център в Пазарджик.

По Методиката за субсидиране на лечебните заведения в регионалната здравна карта нужният сбор лекари/лекари по дентална медицина е 435; лекари в профилирана извънболнична помощ – 213; експерти по здравни грижи – 431; болнични кревати – 1086 бр.

Към предлагането ще бъде приложена и подробна обосновка за всички данни, с която да се отбрани запазването на съществуващите равнища на опазването на здравето все още в региона.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР