Изготвени са три варианта за ново райониране на страната, които

...
Изготвени са три варианта за ново райониране на страната, които
Коментари Харесай

Изготвят три варианта за ново райониране на страната, представят ги до края на март

Изготвени са три разновидността за ново райониране на страната, които ще бъдат показани до края на месец март. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в отговор на въпрос от депутата от Българска социалистическа партия Крум Зарков във връзка със статута на град Русе като център на Северен централен регион, съобщи Фокус “.

Министърът разясни, че разновидностите въобще не са крайни.

„ В края на 2017 година в Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) се предизвикаха дейности по отношение на смяната на териториалния обсег на шестте региона за развиване. Предприемането на тази стъпка се постанова от нуждата от по-устойчиви във времето региони за развиване “, сподели Нанков.

Той разясни, е задачата е основаване на мощни, трайни и жизненоспособни региони на основа за стратегическите документи за районно развиване.

„ В Министерство на регионалното развитие беше основана междуведомствена работна група със задачата да прегледа и предложи разновидности за нов териториален обсег на регионите “, сподели министърът и добави, че тя е завършила с отчет за установяване на най-малко три разновидността за ново райониране на страната.

„ През месец януари 2018 година Министерски съвет прегледа и утвърди отчет, с който ни беше даден мандат да бъдат подложени на публично разискване тези три, препоръчани от групата разновидности. До края на месец март планираме тяхното показване и разискване в границите на Съвет по районна политика към министъра на районното развиване и благоустройството “, съобщи Нанков и добави, че се възнамерява и кръгла маса по тематиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР