Изготвени са проект на структура и функции, включително и прогнозен

...
Изготвени са проект на структура и функции, включително и прогнозен
Коментари Харесай

МВР с нов сектор в структурата си

Изготвени са план на конструкция и функционалности, в това число и планиран финансов план за нов бранш в Министерство на вътрешните работи - " Престъпления срещу околната среда, дивата природа и животните " към Главна дирекция " Национална полиция ".

Това оказва се от отговор на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев на въпрос от народния представител Цветелина Симеонова-Заркин, оповестен на уеб страницата на Народното събрание.

Въпросът е по отношение на институционализирането на звено за противопоставяне на закононарушенията срещу околната среда, дивата природа и животните, както и плануваните съответни ограничения и периоди за тяхното осъществяване.

В отговора си министър Демерджиев показва, че е завършила работата на междуведомствената работна група за основаването на профилирано звено " Престъпления срещу природата ".

Към Министерство на земеделието и Министерство на околната среда и водите е изпратен отчет и план на Споразумение за реализиране на съгласуваност и ефикасно взаимоотношение при определяне ограничението и предотвратяването на нарушавания и/или закононарушения срещу околната среда, дивата природа и животните.

Прилагането на Споразумението ще се прави посредством междуинституционален " Механизъм за предварителна защита, надзор, административно-наказателна активност и/или следствие на нарушавания и/или закононарушения срещу околната среда, дивата природа и животните ", излиза наяве още от отговора на министъра, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР