Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. В

...
Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. В
Коментари Харесай

Вижте програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници /снимки/

Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. В нея са включени 10 културни и спортни събития. По традиция началото на празничните прояви ще бъде сложено на 9 декември (понеделник) от 17:30 ч. със запалване на светлините на коледните елхи на площад „ България “ и в Археологически комплекс „ Калето”.
Сред останалите акценти са разкриване на независима галерия на Рени Митева, Дискусионна вечер „ Писателски литературни юбилеи на 2019 г.”, Коледен празник на Литературен клуб „ Христо Ботев” и кулинарна галерия на читалищата от общината.
В навечерието на Рождество Христово жителите и гостите на Мездра ще имат опция да видят музикалния театър на Симфониета - Враца „ Коледна приказка “ и празничен концерт на НЧ „ Просвета 1925”. Съвместната демонстрация е на 19 декември (четвъртък) от 17:30 ч. в Дома на железничаря.
Навръх Бъдни вечер ученици на Детска градина „ Роза “ ще коледуват за пръв път по домовете на жители.
В празничния плакат са планувани и две спортни събития - XV шампионат по художествена гимнастика „ Коледни звездички”, който ще се организира на 14 декември (събота) и обичайният коледен шампионат по шахмат, който е на 24 декември (вторник).
Новата 2020 година ще бъде посрещната с общоградско празненство на площад „ България” с присъединяване на известния реализатор на национални песни Юри Крумов и на Новаченската духова музика. Фолклорната стратегия ще стартира в 23:30 ч. на 31 декември. Малко преди среднощ слово ще произнесе кметът на общината Иван Аспарухов, а тъкмо в 24 часа е началото на празничната заря.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР