Изгонването от Москва на американския заместник-посланик в Русия не е

...
Изгонването от Москва на американския заместник-посланик в Русия не е
Коментари Харесай

Белият дом: Изгонването на американския зам.-посланик от Москва не е предизвикано с нищо

Изгонването от Москва на американския заместник-посланик в Русия не е провокирано с нищо, съобщи заместник-прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, представена от Ройтерс.

" Руските дейности против заместник-ръководителя на нашата задача, който беше основен член на управителния екип на посолството, не е провокирано с нищо ", сподели Жан-Пиер пред кореспонденти на борда на президентския аероплан " Ер Форс 1 " на път за Охайо.

" Сега повече от всеки път е извънредно значимо страните ни да разполагат с нужния дипломатически личен състав на място, с цел да се улесни връзката сред нашите държавни управления. "

Жан-Пиер съобщи, че по-късно през днешния ден държавният секретар Антъни Блинкън ще изтъкне в тирада пред Организация на обединените нации мощната ангажираност на Съединени американски щати с намирането на дипломатическо решение на рецесията, и повтори отправено от президента Джо Байдън по-рано през днешния ден предизвестие, че съветско нахлуване против Украйна може да последва когато и да е.

Русия изгони заместник-посланика на Съединени американски щати Бартъл Горман, заяви по-рано през днешния ден Държавният департамент, потвърждавайки обявената по-рано вест за това на съветската организация РИА Новости.

Заместник-посланикът на Съединени американски щати в Русия Барт Горман е бил експулсиран, оповестиха от дипломатическата задача на Вашингтон в съветската столица по-рано през днешния ден.

" Можем да потвърдим, че Русия експулсира заместник-ръководителя на дипломатическото ни посланичество Барт Горман, който е втори по сан в посолството и един от основните чиновници в екипа ", разясниха от посолството. " Действията на Русия против Горман са голословни и считаме, че това е стъпка към изостряне на връзките сред двете страни. В момента в нашата задача в Москва работят по-малко дипломати, в сравнение с в съветската във Вашингтон. Трябва да има паритет в работата на дипломатическите ни представителства ", споделиха още от амбасадата в Москва.

От посолството на Съединени американски щати удостоверяват, че експулсираният заместник-посланик си резервира настоящата виза, защото е обитавал в Русия по-малко от три години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР