Изгонването наведнъж на 70 дипломатически служители от руското посолство е

...
Изгонването наведнъж на 70 дипломатически служители от руското посолство е
Коментари Харесай

Радев за изгонването на руските дипломати: Безпрецедентен акт! Отговорност носи правителството!

Изгонването едновременно на 70 дипломатически чиновници от съветското посолство е невиждан акт и отговорност за него носят държавното управление и водачите в обединението, съобщи пред медиите президентът Румен Радев по отношение на създалото се напрежение по оста България-Русия.
По думите му това решение усилва риска за България най-много за енергетиката, стопанската система и жителите.

" Всеки, който работи против ползите на България, би трябвало да носи своите последици, само че това би трябвало да става в сходство с откритите процедури и при съществуване на доказателства ", уточни Радев.

И добави: " Връщането на доверието в политическата класа изисква да има бистрота във връзка с финансирането на български политици извън, само че не по-малко значимо е анализатори и обществени представители, които образуват публичното мнение да афишират дали и те не получават финансиране извън ", добави той.

Президентът Румен Радев употребява присъединяване си в церемонията по връчване на премиите " Банка на годината ", с цел да насочи нови рецензии към държавното управление. Индиректно той атакува Лена Бориславова, която е шеф на политическия кабинет на премиера в оставка Кирил Петков, която преди дни разгласи, че представители на позицията на Русия в България взимат за тази си активност по 4 хиляди лв. на месец.

По мотив връчването на първия мандат на най-голямата политическа мощ в Народното събрание " Продължаваме Промяната " и дали има опция да се събере поддръжка, с цел да се сформира ново държавно управление, Радев беше сбит: " Няма смисъл да обсъждаме парламентарно болшинство и неговите политики, преди да сме наясно дали ще бъде образувано.Нека да изчакаме до петък, с цел да забележим дали най-голямата парламентарна група ще успее да извърши връчения мандат. Движим се по Конституция ".

Според него всеки, който работи за парламентарно болшинство, би трябвало да се стреми да го образува по подобен метод, че да не нарушава открити парламентарните обичаи и правила. " Най-важното е то по този начин да бъде образувано, че да има дълготрайна резистентност ", добави президентът.

Не работя с чувства, а с обстоятелства - по този начин отговори на журналистически въпрос президента Румен Радев по въпроса за сформиране на ново държавно управление.

" Нека да изчакаме до петък, да забележим дали най-голямата парламентарна група в Народното събрание ще извърши мандата ", посочи той.

" Много е значимо тези, които образуват сега парламентарно болшинство, да го вършат с мисъл за бъдеще. Иначе ни чака цикъл от избори. За мене са значими дебатите им пленарна зала ", сподели Радев.

Президентът разяснява и настояването на парламентарните групи на ГЕРБ и Българска социалистическа партия за връщане на хартиените бюлетини.

“За мен е значимо да видя дебатите в пленарна зала. Имаше хора, които доста мощно упорстваха да има машинно гласоподаване. Нека ги чуем отново и да забележим какво е мнението им сега”, сподели президентът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР