Изгонването на руския посланик Елеонора Митрофанова би означавало окончателно скъсване

...
Изгонването на руския посланик Елеонора Митрофанова би означавало окончателно скъсване
Коментари Харесай

Няма да гоним руския посланик засега, обяви премиерът Петков


" Изгонването на съветския дипломат Елеонора Митрофанова би означавало дефинитивно разкъсване на връзките с Москва, което не е потребна стъпка в сегашния миг " - това сподели в коридорите на Народното събрание министър-председателят Кирил Петков.

За изгонването на Митрофанова настояха от съдружния сътрудник " Демократична България ".

" Ако го създадем, това значи цялостно разкъсване на връзките. Според нас е доста по-целесъобразно, в случай че това се предприеме, това да е на равнище Европейски съюз. Няма към момента страна от Европейския съюз, която да е направила нещо сходно ", аргументира се той.

Петков изрази мнение, че Митрофанова досега " се е държала безусловно непочтено за един посланик ".

" Ние отзовахме 10 дипломати, направихме ѝ няколко забележки, привлякохме нашия дипломат в Москва на съвещания, което на политически език значи - и вие би трябвало да извършите същото ", добави министър председателят.



По думите му различен мотив да не бързаме с оповестяването на Митрофанова за личност нон грата е евакуацията на 15-те български моряци на кораба " Царевна ", който е блокиран в пристанището в Мариупол - това съгласно Петков зависи точно от Руската федерация.

" Неговата сигурност зависи и от съветската страна. Имаме 15 българи, чийто живот зависи от това. Когато се взимат такива решения, би трябвало да се преглежда деликатно цялата картина ", разяснява министър председателят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР