Изгонен от БСП отправи тежки критики към социалистите.Имаше категоричен синхрон

...
Изгонен от БСП отправи тежки критики към социалистите.Имаше категоричен синхрон
Коментари Харесай

Божанков: БСП атакуваше Борисов шест години, а накрая Нинова му стисна ръката

Изгонен от Българска социалистическа партия насочи тежки рецензии към социалистите.

Имаше безапелационен синхрон в провалянето на правосъдната промяна. Има единствено един законопроект, който прави единствено правосъдна промяна и това е този на Министерския съвет. Това заяви в предаването " Тази неделя " по bTV самостоятелният народен представител Явор Божанков, който бе изключен от Българска социалистическа партия.

Той акцентира, че когато законопроектът е влезнал в правната комисия, от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане " са дали своят вот комисията да бъде отсрочена. 

През това време протекоха договарянията за сформиране на кабинет. Видяха, че парламент няма да има и когато отложиха задоволително правосъдната промяна, тъй че тя няма да се случи, всички обявиха поддръжка за нея. През това време " Възраждане " направиха някои оферти, които инцидентно Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържаха. Хората в действителност не можаха да схванат какво приема. Синхронът беше изрично на високо равнище, счита Божанков.

Той е безапелационен, че този парламент няма време да одобри този законопроект. 

,,Дори 240 депутата да са в зала и всички да гласоподават “за ” и даже той да бъде признат на първо четене - време за приемането му на второ четене няма. Този законопроект бе завършен сега, в който бе отсрочен в правна комисия с една седмица ”, сподели Божанков. 

,,Вносителят на законопроекта правосъдният министър Крум Зарков сподели, че хората, които са провалили правосъдната промяна, имат болшинство и лъжат ”, посочи той. 

,,Позицията на Българска социалистическа партия изигра водеща роля. Без гласовете на Българска социалистическа партия няма болшинство и освен за правосъдната промяна, а и за връщане на хартиения избор. Не имам вяра, че гласоподавателите и редовите социалисти не желаят ГЕРБ на власт с хартиената бюлетина, само че това е ориентировка на управлението на БСП``, разяснява Божанков. 

Никой в никакъв случай няма да ни каже какви сделки има. Тази среща, която видяхме сред водачите Бойко Борисов и Корнелия Нинова беше финалът на този развой. Той стартира с Изборния кодекс, шефът на Сметната палата беше заменен от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Виждаме, че " Възраждане "  е деен участник във всички тези процеси. Това приключи с тази среща, която в никакъв случай не съм очаквал, че ще видя. След шест години офанзиви по модела ГЕРБ, по Борисов като водач, най-после персонално Нинова да стисне ръката на Бойко Борисов. Това за мен е голяма неточност, сподели той, написа novini.bg. 

,,Балансът на силите се обръща. Това е поръчка за нова управническа коалиция. Те към този момент го споделят намерено - ГЕРБ приказват, че Българска социалистическа партия са се трансформирали. От другата страна ни приготвят с тези лидерски срещи за тази нова коалиция, която готвят след изборите. Има някаква сделка. Ще имаме избори сред връщане обратно с 15 години тези сили ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, плюс “Възраждане ” и от другата страна демократичната проевропейска алтернатива``, счита Божанков. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР