Изглеждаше невъзможно, но успяхме да се върнем и да победим,

...
Изглеждаше невъзможно, но успяхме да се върнем и да победим,
Коментари Харесай

Аксел Трухчев: Не отиваме на финал просто за участие, а да се борим да спечелим

Изглеждаше невероятно, само че успяхме да се върнем и да победим, безапелационен е асът

Вицешампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) ще се борят за трофея в efbet Супер Волей за шести следващ път, откакто надвиха над ЦСКА с 3:2 гейма в петия решителен дуел посред им, изигран в зала " Младост " в морския град. Така момчетата на Атанас Петров завоюваха полуфиналната серия с 3:2 победи.

Реализаторът на бургазлии Аксел Трухчев, който записа на сметката си 7 аса, говори пред BGvolleyball.com след решаващата среща. Френският волейболист с български корени споделя страстите си след тежката серия, какво е стимулирало него и съотборниците му, когато всичко изглеждаше загубено; какво е за него достижението в последния конфликт, и още...
 Хебър и Нефтохимик стартират борбата за купата на 25 април в Бургас Хебър и Нефтохимик стартират борбата за купата на 25 април в Бургас
" Знаехме, че няма да е елементарно да играем против ЦСКА, един в действителност страховит тим. По-специално знаехме, че ще играят доста с диагонала си (б.р. Димитър Димитров), в един миг получихме прекалено много топки, а бяхме изтощени. Решихме да бъдем търпеливи, без значение какво се случва в мача. Това ни оказа помощ да спечелим ".
 Нефтохимик на край в НВЛ след извънреден поврат против ЦСКА в полуфинал №5 Нефтохимик на край в НВЛ след извънреден поврат против ЦСКА в полуфинал №5
" Най-важното в тежките моменти беше да излезем от обстановката със " студени глави ". Знаехме, че те ще водят от време на време, значимо беше да играем хитро, да чакаме подобаващия миг, с цел да създадем каквото би трябвало. Отборът ни се оправи доста добре на обсада, в отбрана. Всичко проработи в наша изгода - " хванахме " опцията и не допуснахме противникът да вземе нещата в свои ръце още веднъж. "

" Беше ни доста тежко в тези дуели - и физически, и душевен, тъй като загубихме първите два мача вкъщи. След това ние спечелихме другите два мача, вкарахме серията в пети мач - още веднъж в Бургас. Да играеш пред претъпкана зала е необикновено. Всичко беше в главите ни, не беше належащо да скачаме над блокадата, да атакуваме над нея. Трябва да играеш мъдро, да знаеш по кое време какво да направиш, и да бъдете тим (в същинския смисъл на думата). Няма по какъв начин да стигнеш до финалите по различен метод. Търпението ни оказа помощ доста, както споделих, всичко по-късно мина добре ".

" В третия гейм, когато бяхме на пейката, споделих на момчетата: " Знам, че наподобява невероятно, само че не би трябвало да губим през днешния ден. Трябва да победим ". Успяхме да се върнем в мача  - от 0:2 на 3:2 гейма. 0:2 не е краят на мача, някои състезатели след подобен резултат се обезкуражават. Ние не го направихме, бяхме доста спокойни, казахме си, че би трябвало да се борим. Не се опасяваме от загуби, по този начин можем да победим всеки ".

" Направихме страховит сезон, свършихме чудесна работа. Борим се, спечелихме 17 следващи мача, само че още нищо не е завършило. В този тим сме се събрали бойци, значимо е да покажем друго лице. Съперникът водеше с 2:0 мача, изравнихме серията, играхме пети мач у дома. Не е елементарно и няма по какъв начин да си същият.

Знам, че можехме да спечелим серията много по-бързо. Можехме да играем много по-добре в първите два мача, разликата сред първата среща и идващите три беше умствената ни конфигурация. Да бъдем спокойни, сигурни в себе си в това какво можем да създадем. Нямаше никакво значение, че те имаха преимущество, знаехме, че в един миг нещата ще проработят в наша изгода. Те в действителност играха добре, няма какво друго да кажа. "

" Доволен съм от представянето си, само че посрещането ми можеше да бъде по-добро. Понякога нямаш ден, само че би трябвало да дадеш 100 % от себе си по-късно. Трябва да непрекъснато да се опитваш да бъдеш най-хубавия на всички детайли. В третия мач в третия гейм сервисът ми беше доста зле, знам, че това не е опрощение. Случва се да се чувстваш по този начин.

Трябваше да трансформира нещо, не можеше да извършвам подобен сервис. Казах си: " Аксел, ти си най-хубавият на сервис (даже и да не е истина (смее се). " Трябваше да предизвикам себе си, да накарам себе си да допускам, да се активизирам. В този миг нищо не можеше да ме събори, това ме провокира да стана по-добър. Не чувах нищо от никого и на никое място, от вътрешната страна единствено си повтарях: " Ти си най-хубавият ". Всичко стартира в мозъка, в никакъв случай не съм се считал за най-хубавият, само че ми оказва помощ да потвърждавам на себе си, че мога да се показва по-добре и по-добре. Винаги е добра концепция да предизвикаш себе си ".

" Преди четвъртия мач приказвах с Владо Николов, който ми напомни хубави неща от предишното. Каза ми: " Подхвърли си топката високо, тръгни и скочи с всичка мощ, като че ли не съществува нищо друго. " Аз си припомних това, направих го, и съумях. Беше хубаво, хубаво е да поговориш с някой, който има огромен опит в такива мачове. Беше ужасно да играем пред такава аудитория, просто необикновено. "

" Да осъществявам седем аса в полуфинален дуел - не съм го правил в никакъв случай! За първи път ми е. Но от време на време не знаеш. Благодарение на Бог, играх по този метод в този мач, беше хубаво. Отборът на ЦСКА е в действителност страховит, през вчерашния ден беше нашето време, само че те също заслужаваха се класират на край, тъй като направиха прекрасен сезон. "

" Ще играем против Хебър, това е превъзходен тим, с играчи с огромен опит, които знаят по какъв начин да играят на финали, тъй като завоюваха доста титли. Ще се борим с тях, тъй като не отиваме на финалите, просто с цел да сме там, желаеме да победим. Ще бъде забавно да играем с тях, уповавам се да се представим на равнище, да играем, както единствено ние можем. Ще опитаме да дадем най-хубавото от себе си, и ще забележим.

Радвам се, че ще играя в такива мачове, тъй като ги чакам от началото на сезона. Има доста напрежение, само че ме активизира и нямам самообладание да стартират финалите ", приключи Трухчев.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР