Изглежда собственикът на частната военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин е

...
Изглежда собственикът на частната военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин е
Коментари Харесай

Пригожин се отметна от решението да напусне Бахмут

Изглежда притежателят на частната военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин е получил заричане за доставка на муниции и наемниците му ще останат в Бахмут, написа УНИАН, като цитира известие на пресслужбата му.

Преди два дни Пригожин разгласи, че ще изтегли на 10 май бойците си от града, тъй като военните бюрократи са спрели доставките на снаряди.

Помощта за „ Вагнер “ била обезпечена от съветския военачалник Сергей Суровикин.

„ Обещават да ни дадат муниции и въоръжение, колкото са ни нужни, с цел да продължим дейностите си. Кълнат се, че по фланга ще ни бъде доставено всичко належащо, с цел да не ни отреже съперникът. Казват ни, че ще можем да действаме в Бахмут, както считаме за нужно “, афишира в аудиосъобщение Пригожин.

И изяснява, че на помощ му се притичва Суровикин „ като човек, който ще взима всички решения за бойните дейности на ЧВК „ Вагнер “ във взаимоотношение с Министерството на защитата на Русия.

„ Суровикин е едиинственият човек с генералска звезда в армията, който умее да води война. С такава звезда няма нито един различен рационален човек “, счита водачът на „ Вагнер “.
Какво са случи дотук
На 5 май Евгений Пригожин разгласи, че неговите наемници напущат Бахмут на 10 май поради пагубен дефицит на снаряди. В изказването си той грубо нахока съветското военно министерство.

Веднага по-късно услугите си да продължи бойните дейности в Бахмут предложи чеченският водач Разман Кадиров - неговият батальон „ Ахмат “ можел да размени „ Вагнер “.

Идеята му бе посрещната добре от Пригожин. Той разгласи, че е подготвен да съобщи позициите на " вагнеровците "  на чеченците. Това можело да стане неотложно, тъй като хората на Кадиров евентуално разполагат с всички нужни запаси.

Днес Кадиров даже написа писмо на Путин в тоя дух.

Междувременно през вчерашния ден Русия засипа Бахмут със запалителни бомби и подпали пожари в северозападната част на града, където са дислоцирани украинските сили.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР