Изглежда, ГЕРБ вече си е осигурила нужните 120 подписа, за

...
Изглежда, ГЕРБ вече си е осигурила нужните 120 подписа, за
Коментари Харесай

ГЕРБ реши проблема със 120-те подписа: Марешки вече иска ВНС

Изглежда, ГЕРБ към този момент си е осигурила нужните 120 подписа, с цел да внесе план на конституция при започване на септември и да завоюва време на настоящето ръководство, чиято оставка желаят протестиращите. Партията на премиера Бойко Борисов и съдружните му сътрудници от " Обединени патриоти " имат 116 гласа, а оставащите 4 подписа могат да бъдат набавени от " Воля ".

В сряда аптекарско-петролният необут и ръководител на " Воля " Веселин Марешки внезапно промени мнението си за привикване на Велико Народно заседание и към този момент поддържа концепцията на ГЕРБ. Така се отваря опцията няколко или всички 12 депутата от партията да поддържат ръководещите.

При подобен сюжет ръководещите ще завоюват от 2 до 5 месеца, тъй като съгласно конституцията това е интервалът, в който Народното събрание би трябвало да разиска и гласоподава дали да се привиква Велико Народно заседание. Това значи, че решението може да влезе в пленарната зала най-рано през ноември. Междувременно ще са зародили други неотложни задания като приемането на бюджета за 2021 година, което би отсрочило окончателното гласоподаване на решението за привикване на Велико народно събрание. От 22 декември до 10 януари депутатите са във почивка, в случай че не решат друго, само че към този момент това наподобява малко евентуално. Така възможното приемане или отменяне на концепцията за Велико народно събрание от Народното събрание може да се измести за началото на идната година, а с него и оставката на премиера Бойко Борисов, в случай че има такава.

Петмесечният период да взимане на решение за Велико народно събрание изтича през февруари – месец преди времето, в което би трябвало да се проведат постоянните избори.

Как размишления Марешки?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР