Изглежда е придобил правата върху атрактивното име ai.com от конкурента

...
Изглежда е придобил правата върху атрактивното име ai.com от конкурента
Коментари Харесай

AI конкуренция: Илон Мъск сложи ръка на ключов домейн

Изглежда е придобил правата върху атрактивното име ai.com от съперника OpenAI

Докъде ли се простират упоритостите на Илон Мъск в областта на изкуствения разсъдък?
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Илон Мъск наподобява е придобил правата върху доста значим домейн, чието име се асоциира с изкуствения разсъдък. Става въпрос за ai.com, който шефът на Tesla, SpaceX и още няколко новаторски компании е взел от стартъпа OpenAI, където в началото имаше присъединяване.

Уеб интерфейсът на чатбота с изкуствен интелект ChatGPT спря да се отваря на ai.com. Сега този адрес води до уеб страницата на конкурентна компания – стартъпа xAI на Илон Мъск, заяви TechCrunch.

През февруари OpenAI явно купи името на домейна ai.com: на този адрес стартира да се отваря уеб интерфейсът на ChatGPT, макар че нямаше публични известия за това. Изглежда, че в този момент домейнът е сменил притежателя си и той е милиардерът Илон Мъск, който е обвързван с основаването на OpenAI, само че по-късно напусна компанията и започва собствен личен стартъп xAI.
още по темата
Новата компания на Мъск е профилирана в технологиите за изкуствен интелект и е основана, с цел да „ разбере същинската природа на Вселената “. Сега въвеждането на ai.com в адресната лента на браузъра насочва към уеб страницата x.ai, макар че едноименната компания към момента не се е популяризирала със обилни достижения в своята област.

Двубуквените домейни в зоната.com са доста редки и скъпи, изключително в случай че тези две букви имат някакво особено значение. Миналата година името на домейна it.com беше продадено за 3,8 милиона $, а ai.com надали е по-евтин, като се има поради настоящата фикс идея по AI.

Истинският притежател на името на домейна към момента остава незнаен. OpenAI и Илон Мъск не разясняват този въпрос.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР