Изглежда, че за да бъдеш истински македонец, трябва да мразиш

...
Изглежда, че за да бъдеш истински македонец, трябва да мразиш
Коментари Харесай

Бундестагът копира Коминтерна за Македония, резолюцията ни връща във времето на Георги Димитров

Изглежда, че с цел да бъдеш същински македонец, би трябвало да мразиш българите, разяснява Любчо Георгиевски

Изглежда, че с цел да бъдеш същински македонец, би трябвало 100 % да мразиш българите, даже и в лична щета. Това написа някогашният министър председател на Северна Македония Любчо Георгиевски в профила си във Facebook, представен от offnews.bg.

Той добавя, че резолюцията на немския парламент за одобряване на македонската еднаквост, език и просвета по своя формат, наличие и интернационална тежест е " равна на тази на Коминтерна от 1934 година ".

Георгиевски напомня, че такива актове са признати от Титова Югославия и България по времето на Георги Димитров - " с по-ниско интернационално значение, само че от съответно значение за македонския народ ".

" Така македонският народ към този момент е в Книгата на върховете на Гинес за този вид характерно признание на идентичността ", написа той.

Бившият министър председател на Северна Македония прецизира, че с такива документи не могат да се похвалят " даже самите германци, както и англичаните, французите, италианците, американците или канадците ".

" Сега не мога да се начудя на омаловажаването и игнорирането на тази резолюция от всички тези бранители на македонската еднаквост. Изведнъж се оказа, че тя няма значение? Изглежда, че с цел да бъдеш същински македонец, би трябвало 100 % да мразиш българите, даже и в лична щета ", изяснява той.

Германският Бундестаг одобри резолюция на 15 юни. " Присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз е в полза на Германия и на Европейския съюз ", уверен е Томас Хакер, народен представител от Свободната демократическа партия. Той акцентира, че използването на компромиса не заплашва македонския език, просвета и еднаквост.

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски приветства резолюцията, определяйки я като " недвусмислена поддръжка за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз с нейната еднаквост, език, просвета и история като част от цялостната мозайка на европейската просвета ".
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР