Изглежда, че Windows за ARM процесори е на път да

...
Изглежда, че Windows за ARM процесори е на път да
Коментари Харесай

Qualcomm анонсира платформата Snapdragon X Series, която ще направи „квантов скок в производителността и енергийната ефективност“

Изглежда, че Windows за ARM процесори е на път да получи нов живот. Възможностите на идната серия нови чипове се разказват като нещо изумително.

Qualcomm разгласи идната си огромна стъпка в създаването на мобилни компютърни платформи за потребителски компютри. Годините работа по специфичната серия процесори Snapdragon 8cx, първият в света невронен процесор (NPU) за обработка на логаритми с изкуствен интелект и въвеждането на 5G технологията в портативните компютри накараха производителя да сътвори Snapdragon X – напълно нов и първокачествен бранд усъвършенствани чипове, които бележат „ гражданска война в компютърната промишленост “.

Qualcomm твърди, че 2024 година ще бъде „ повратен миг “ на пазара. Технологичната линия Snapdragon X ще предложи на потребителите бързи интервенции, прогрес в графичните благоприятни условия и генеративния изкуствен интелект, вградена поддръжка на свързване и най-дълъг живот на батерията. Освен това в подтекста на продуктивността и енергийната успеваемост се афишира невиждан квантов скок напред посредством потреблението на най-новото в създаването на лични процесори – неповторимата архитектура Qualcomm Oryon. Под това име по-рано се очакваше да излезе авангарден съперник на ARM чиповете M1 и M2 на Apple.

Това разкри Дон Макгуайър, старши вицепрезидент и основен маркетинг шеф на Qualcomm, в своя блог. Той също по този начин удостовери, че това са същите платформи, които ще получат процесорните ядра Oryon.

Макгуайър съобщи, че тези ядра ще създадат „ квантов скок “ в продуктивността и енергийната успеваемост “ и „ в композиция с NPU новата SoC ще обезпечи ускорено взаимоотношение с потребителите на устройството в една нова епоха на генеративен изкуствен интелект “.

Да напомним, че ядрата Oryon са основани на работата на Nuvia, която Qualcomm купи през 2021 година за 1,4 милиарда $. Очаква се новите платформи да трансформират пазара на преносими компютри с Windows по същия метод, по който Apple промени пазара на MacBook, преминавайки към Apple Silicon.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР