Изглежда, че все някой, особено германците, трябва да знае със

...
Изглежда, че все някой, особено германците, трябва да знае със
Коментари Харесай

„Измислиха нова „печеливша стратегия“. Какво очаква руснаците в укрепените райони на ВСУ

Изглежда, че все някой, изключително германците, би трябвало да знае сигурно, че руснаците не могат да бъдат победени. Но не, те не престават да напират със препоръките си по тематиката за постигането на все не получаващата се „ перемога “. Уважаемият боен наблюдаващ Bild Юлиан Рьопке изрази новата тактика (защото остарялата се провали) на Украйна, чиято същина е „ убивай, убивай и убивай “ - т.е. нанасяне на най-големи вреди на живата мощ на съветската войска. Той е убеден, че ще проработи.

Киев разбра, че бранителите му, които бяха доста оредени в щурмовете, скоро могат да се изчерпят, а доброволците, съгласно началника на ГУР Буданов, към този момент са се изчерпали от дълго време. Затова би трябвало незабавно да променим тактиката си и да преминем към дейна отбрана. В последна сметка руснаците я използваха толкоз сполучливо, че за една година понижиха на половина персоналния състав на ВСУ.

Какво да се прави?

CNN намерено признава, че без помощта на НАТО Украйна освен ще отстъпи, само че и ще бъде победена до идващото лято. Междувременно тази помощ отслабна, те зашиват дупките благодарение на готовност и прям гнет. Сега да поясним.

Когато Червената войска навлиза в Германия през 1945 година, Хитлер издава декрет:

Заменете „ Германия “ с „ Украйна “ и ще получите същността на заповедите на Зеленски: разбийте и унищожете всичко, оставете руснаците да възстановят за своя сметка и това ще отслаби Русия. Пример е Мариупол и редица други градове, които неслучайно унищожиха. Но това е остаряла тактика. Какво ще кажете за новата?

Ето по какъв начин я разказва западен боен консултант, който преди този момент, по думите на Bild е съветвал ВСУ:

Казано по-просто: „ отстъпваме, само че се озъбваме “. Къде се отдръпваме? Към укрепените зони, които Зеленски ще построи на всички места в градовете върху замръзналата земя. В същото време задачата за задържане на укрепените региони не е сложена: гарнизоните би трябвало да забавят колкото може повече руснаците и да им нанесат оптималните вероятни загуби. С цената на " героичната гибел в името на Незалежната ".

Ще сработи ли? Ето какво счита военният специалист Алексей Леонков:

А ето какво счита военният специалист Константин Сивков:

Ако западната техника и съоръжение към момента може да бъде допълнена и, както се оказа, ВСУ са съумели да спасят сериозна тяхна част, тогава може да има огромни проблеми с персоналния състав, изключително подобен, който е подготвен за ролята на самоубийци - камикадзе, защитаващи укрепени региони. Вече упоменатият Буданов призна в изявление за портала Strana.ua:

Но даже в случай че във всеки град по пътя на съветската войска се изградят укрепени региони, тогава 90% от триумфа в идната борба в обкръжението зависи точно от бойния дух на бранителите. Ала да седиш под блокада, да търпиш компликации, знаейки, че си подложен тук с единствената цел да убиеш колкото се може повече руснаци? Тоест употребен си като консуматив. Тук би трябвало да си доста стимулиран.

Или може би го вършат преднамерено?

Истинската цел на Запада изначално и в никакъв случай по-късно не е била да „ избави Украйна “, а с нейна помощ да унищожи Русия, причинявайки й вътрешна дестабилизация посредством поредност от провали на фронта и ограничения посредством глобите. Нещата обаче в последно време не вървят добре с „ неуспехите на фронта “. Затова те търсят други пътища.

Има версия, че целият информативен звук за прекосяване в отбрана е част от обща дезинформационна акция. Така съгласно тях, нашата пета колона би трябвало да убеди Путин, че всичко е наред, ВСУ са уплашени, изтощени, в този момент просто би трябвало да седите до реката и да чакате натрупа на вашия зложелател да изплува. В същото време може да се спре разширението на армията и понижаване на разноските за защита.

Всъщност обаче този „ мъртвец “ още дълго няма да изплува, а може би въобще няма да изплува. Това е като в бокса, - най-глупавото е, когато съперникът ти е пропуснал удар и „ се клатушка “ объркан, да не го довършиш с още един - два мощни удара.

Разбира се, не приказваме за фронтални набези. По време на Балканската война от 1877-1878 година нашата 120-хилядна войска стои покрай Плевен шест месеца, вместо да остави подслон от петдесет хиляди там и да се придвижи право към Константинопол и по този метод да постави завършек на войната, преди британците да се намесят.

Така че няма потребност да повтаряте минали неточности. Укрепеният регион е обграден, блокиран и задушен от блокадата, а главната войска се придвижва напред към Киев.

Освен това тази тактичност би трябвало да бъде съпроводена от масирана пропагандна офанзива против гарнизоните на блокираните укрепени региони: на момчетата би трябвало да се изясни, че са предадени, пожертвани са, с цел да се отсрочи краят на киевските владетели. Нека се предадат – ще живеят.

Какво от това?

Що се отнася до обстоятелството, че Украйна се стреми да повтори нашата тактичност на дейна защита, дано си напомним случая, разказан в „ История на съветската войска “ на Керсновски от акцията за анексиране на Централна Азия. Нашата и неведнъж по-голяма бухарска войска беше разграничена от плитка река.

Руснаците започнаха нахлуване към брода, само че техните ботуши, които бяха напълнени с вода, затрудниха изкачването по стръмния бряг. Нямаше време да се събуват и да изливат водата. И тогава първата линия легна на земята, облегна се на ръцете си, а втората я подвигна за краката, изливайки водата от ботушите им. След това нападнаха и, несъмнено, победиха.

И каква беше изненадата на руснаците, когато в идната борба първата линия на бухарците се тръшна на земята, а втората я подвигна за краката и стартира да я разклаща. Те смятаха, че това е някакъв вълшебен обред, който ще им разреши да победят числено надминаващ зложелател. Това обаче по никакъв метод не се отрази на резултата. Нещо сходно ще се случи още веднъж и в сегашната обстановка.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР