Изглежда, че сме близо до финала на постигането на коалиционно

...
Изглежда, че сме близо до финала на постигането на коалиционно
Коментари Харесай

Христо Иванов: Близо сме до коалиционно споразумение, не трябва да разчитаме на ГЕРБ и ДПС

Изглежда, че сме покрай финала на постигането на съдружно съглашение, само че защото се води комплициран развой на двустранна база от мандатоносителите, не мога да кажа тъкмо какъв брой близо сме. Надявам се напълно скоро страната да има държавно управление.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ съпредседател на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Тази настройка ще бъде сложна за деяние, тя мъчно ще възпроизведе безпроблемно функциониращо ръководство, би трябвало да сме подготвени за това. Но тя взема решение няколко доста значими неща. Първо, България най-сетне да има ръководство. Второ, това ръководство да бъде основано на едно структурирано болшинство и да не разчита на гласовете на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, това е методът те да бъдат оставени в „ политическа изолираност “, тъй като са носители на най-високата централизация на корупция. Трето, ръководството ще бъде обединено към нуждата за рестарт на правосъдната власт “, добави той.

По думите му шансът това да се случи в идната година е значима повода от Демократична България да поддържат това болшинство.

„ За страдание, КПКОНПИ наподобява като положително място, откъдето да се стартира този рестарт. Отказвам да бъда министър, тъй като мисля, че при толкоз комплицирана коалиция е добре политическите водачи да създадат крачка настрана “, съобщи още Иванов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР