Изглежда, че след анексията на Крим руският апетит за чужди

...
Изглежда, че след анексията на Крим руският апетит за чужди
Коментари Харесай

Руската държавна дума ще обсъжда незвисимостта на Донбас

Изглежда, че след анексията на Крим съветският вкус за непознати територии не се засити, а понятието „ суверенитет ” за Русия продължава да е куха фраза. След като Кремъл „ разпореди ” войските на НАТО да се отдръпват от България и Румъния („ пропускайки ”, че българската и румънската армия също от дълго време са войски на НАТО), в този момент Вячеслав Володин, ръководител на долната камара на Руския парламент, приканва за „ самостоятелност ” на Донбас.

Мотивът – Русия „ се опасява ” за ориста на съветското население в региона. Предвид голямата съветска диаспора по света, може би наред са Франция, Обединеното кралство или Съединени американски щати?!? – майтапят се с крива усмивка политически анализатори.

Твърди се, че съветски оперативни служащи работят за надзор над Донбас от 2014 година, под прикритието на битка за суверенитет и сигурност на етническите руснаци в района. Те фактически са най-голямото малцинство в Донбас, само че популацията е най-вече украинско. Смята се, че вследствие на продължаващия спор в Донбас досега...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР