Изглежда, че ще се върви към нови избори, имайки предвид,

...
Изглежда, че ще се върви към нови избори, имайки предвид,
Коментари Харесай

Политолог: Партиите попаднаха в собствения си капан на силно изострена реторика

Изглежда, че ще се върви към нови избори, имайки поради, че и двете съществени сили в действителност се блокират взаимно. Почти всяко решение ще бъде вземано извънредно мъчно като най-много изборът на ръководител на Народното събрание и надлежно по-късно конституиране на някакво държавно управление.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът доктор Теодора Йовчева.

Смятам, че може да се повтори и даже с по-силен интензитет процесът, който наблюдавахме в предишното Народно заседание – мъчно взимане на решения. Вече има няколко препъни камъка като поканите към съветския дипломат и Володимир Зеленски, " Демократична България " споделиха, че ще слагат въпроса с военна помощ за Украйна, само че изборът за ръководител на Народното събрание ще бъде по-сериозният маркер.

 
Математически късмет за държавно управление има, само че като погледнем поръчките на партиите, които насочиха още през първата нощ след изборите, виждаме, че те стават още по-интензивни. Имаме отворена врата от първата политическа мощ, само че този възторг бързо беше пресечен от всички евентуални сътрудници. Тези послания не омекнаха във времето.
Първите две партии се блокират и като сложим радикализацията на една антисистемна партия като „ Възраждане “, то равнищата на интензитет се подвигат още повече. Партиите попаднаха в личния си капан на мощно изострена изразителност. Това прави всеки опит за взаимоотношение съвсем гибелен.

 
Дори експертно държавно управление, което се тиражираше не го виждам като опция. Единствената доста дребна опция е с третия мандат, в случай че бъде даден на „ Български напредък “, тъй като наподобява като най-приемлив сътрудник и за двете страни.
Имаме една доста ясна разграничителна линия – първо външнополитическата ориентировка, където са Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ и Движение за права и свободи, а от другата са ненапълно Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ Българки напредък “. Тази линия мъчно се пресича, само че въпреки всичко е допустимо. Другата, която е още по-трудна за секване е да речем някогашни против още по-бивши ръководещи. Тоест Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България и от другата страна ГЕРБ и Движение за права и свободи. Сякаш „ Български напредък “ и с двата лагера може по някакъв метод да реализира взаимоотношение и е единствената партия, която може да накара да се прескочат тези разграничителни линии.

Ролята на президента ще е още по-ярка, тъй като виждаме отвод от отговорност и посланичество.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР