Изглежда, че Русия и Саудитска Арабия са склонни да удължат

...
Изглежда, че Русия и Саудитска Арабия са склонни да удължат
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Русия продължават да контролират цените на петрола, въпреки войната в Близкия изток

Изглежда, че Русия и Саудитска Арабия са склонни да удължат съглашението си за поддържане на по-високи цени на петрола, като задържат на пазара 1% от международното търсене, както предложи Владимир Путин.

Руският президент съобщи в сряда, че намаляването на доставките на нефт, наложено от Саудитска Арабия и Русия, евентуално ще продължи макар опасенията на пазара за спора сред Израел и Хамас, който може да докара до повишение на цените на суровия нефт до $100 за барел.

Това покачване на международните цени на петрола би било забележителна поддръжка за Русия, която претърпя внезапен спад в продажбите на газ за Европа след нахлуването си в Украйна предходната година. Очаква се скокът на цените на суровия нефт да сложи провокации и пред западните водачи, които се стремят да ръководят инфлацията.

На конференция на промишлеността в Москва Путин акцентира, че съглашението на Русия със Саудитска Арабия за ограничение на доставките на нефт е “ “.

Двата водещи международни експортьора на нефт се събраха в сряда в Москва, с цел да обсъдят обстановката на международния пазар след непредвиденото нахлуване на бойци на Хамас против израелски цивилни през уикенда.

Заместник министър-председателят на Русия Александър Новак, основният петролен чиновник на Кремъл, и министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман организираха полемики в Москва преди конференцията “ “.

Неочакваната офанзива на Хамас през миналия уикенд провокира внезапен скок на международната референтна цена на петрола, вследствие на което тя се увеличи с близо $4 за барел, или над 4%, достигайки $88. Търговците спекулираха, че по-широка ескалация на спора в целия Близък изток може да наруши доставките.

Магид Шенуда, заместник-изпълнителен шеф на огромната компания за търговия със първични материали Mercuria, загатна на конференция на промишлеността в Обединените арабски емирства в сряда, че цената на петрола може да доближи $100 за барел, в случай че обстановката в Близкия изток се утежни в допълнение.

Цените на суровия нефт към този момент се покачиха до $90 за барел предишния месец, откакто водещите международни производители оповестиха удължение на координираните си съкращения на производството до декември за стабилизиране на цените.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР