Изглежда, че OpenAI може да победи Google в своята област.

...
Изглежда, че OpenAI може да победи Google в своята област.
Коментари Харесай

OpenAI се готви да замени Google Assistant с ChatGPT – в програмата беше открита съответната API поддръжка

Изглежда, че OpenAI може да победи Гугъл в своята област. Разработчикът на ChatGPT работи върху поддръжката на API за гласов помощник в Android и систематичен потребителски интерфейс. Ако компанията внедри тази функционалност, потребителите ще могат да конфигурират ChatGPT като обща помощна стратегия, която ще разреши нейната поява на всички места в Android и даването на отговори на потребителските въпроси. ChatGPT стартира като изкуствен интелект единствено за основаването на текст, само че през септември получи и опция за въвеждане посредством глас и изображения.

Гугъл Assistant не е строго привързан с операционната система Android — взаимоотношението се реализира посредством общодостъпно API, към което механически може да се включи всяка стратегия. Може да се включи единствено една стратегия като общосистемен асистент. Приложението по дифолт може да се започва благодарение на бутона за зареждането или с жест, а спомагателната стратегия може да прочете настоящия екранен текст и изображение за обработка.

Ако някой производител на Android-смартфони подписа контракт с OpenAI и интегрира ChatGPT като систематична стратегия, асистентът ще може даже да се употребява посредством непрекъсната гласова гореща фраза: нещо като „ Hey ChatGPT “ ще го започва даже когато дисплеят е изключен.

Версията на ChatGPT 1.2023.352, пусната предишния месец, съдържа ново деяние под наименованието „ com.openai.voice.assistant.AssistantActivity “. Мишал Рахман от Android Authority съумя да задейства всекидневно деактивирана функционалност, която откри и новия API на ChatGPT. Това е елементарен интерфейс, употребен от гласовите асистенти, само че откривателят не е съумял да го накара да дава отговор на гласови команди.

Страничните асистенти евентуално няма да обезпечат същото надълбоко взаимоотношение с Android и екосистемата от приложения на Гугъл, само че биха могли да отговорят с глас и да извършват редица други функционалности също толкоз добре, в случай че не и по-добре.

Гугъл от години не е развивал Assistant, само че с появяването на генеративния AI, компанията работи върху обновлението на Assistant с технологията Bard. Компанията също по този начин работи върху различен асистент — Pixie, който може да бъде пуснат дружно с Pixel 9.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР