Изглежда, че на Карлос Алкарас ще му е нужно известно

...
Изглежда, че на Карлос Алкарас ще му е нужно известно
Коментари Харесай

Алкарас: Гофен беше по-добър, не се адаптирах към условията


Изглежда, че на Карлос Алкарас ще му е нужно известно време, с цел да се приспособява към живота като №1 в света. Испанецът загуби два от трите си мача откакто оглави ранглистата, а през вчерашния ден отпадна в първи кръг на ATP 500 шампионата в Астана след проваляне от Давид Гофен . В мача против белгиеца Алкарас не съумя да завоюва сет – нещо, което не му се бе случвало от Мастърса в Париж предходната година.

На конференцията след дуела първенецът на US Open не се опита да търси оправдания и отдаде дължимото на своя противник. „ Давид изигра голям брой мощни мачове тази година. Той беше доста, доста нападателен и се показа по-добре от мен. Не съумях да се оправя с напрежението, под което той ме сложи и това е нещо, което ще е належащо да проучвам. Трябва да извлека нужната поука от този мач “ – сподели Алкарас.

Гофен влезе в главната скица като „ лъки неудачник “ след отказването на Холгер Руне. Бившият №7, който в кариерата си към този момент има три победи над настоящи водачи в ранглистата, още веднъж сподели, че положителните му дни не са окончателно отминали. Алкарас се изрече ласкаво за белгиеца, изтъквайки демонстрираната от него добра физическа кондиция.

„ Както видяхте, мачът беше доста сложен. Давид игра доста добре. Да се завърнеш в Тура след няколко седмици неявяване нкога не е елементарно. Гофен към този момент беше изиграл два мача на този корт и имаше съществено преимущество в това отношение. Кортът е доста муден и не е по никакъв начин елементарно да свикнеш с него. Това се отрази зле на увереността и самочувствието ми. Опитах да се приспособявам към корта, само че не съумях и Гофен игра по-добре от мен “.

Следващият шампионат в календара на Алкарас е ATP 500 конкуренцията в Базел (24-30 октомври).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР