Мениджърът на имуществото на Mar-a-Lago се позовава на правото на бърз съдебен процес по делото за секретни документи на Тръмп

...
Изглежда, че мениджърът на имущество на Доналд Тръмп в Mar-a-Lago
Коментари Харесай

Изглежда, че мениджърът на имущество на Доналд Тръмп в Mar-a-Lago има различни мнения с шефа си.

Служителят, Карлос ДеОливейра, във вторник се позова на правото си на бърз съдебен процес.

В документация късно във вторник по делото за секретни документи на правителството на САЩ срещу бившия президент, местният адвокат на ДеОливейра, Лари Доналд Мърел от Уест Палм Beach, пише, че заповедта на американския окръжен съдия Aileen Cannon, която определя 24 май 2024 г. като дата на процеса, е излязла преди DeOliveira да бъде посочен като съобвиняем в заместващо обвинение, което го обвинява за първи път.

Заповедта на съдията е издадена на 21 юли. Обвинителният акт, добавящ ДеОливейра към делото, е връчен на 27 юли. Той се яви за първи път на 31 юли и беше изправен пред съда на 10 август.

„Г-н . ДеОливейра не е подал никакви искания по този случай“, се казва в документацията на Мърел. „Той не признава, че интересите на правосъдието налагат забавяне на процеса срещу него и отстоява правото си на бърз процес в рамките на 70 дни от първото му явяване на 31 юли 2023 г.

„От долуподписания адвокат изчисления“, добави Мърел, „това ще бъде 9 октомври 2023 г.“

Краткият бърз доклад на Мърел, който беше поискан от правителството, завършва там без допълнителни коментари.

Но предложението, че процесът трябва да започне в началото на октомври, е в голям разрез с желанията на бившия президент и неговите адвокати на защитата, които по-рано това лято твърдяха пред Кенън по различни причини, че делото не трябва да бъде гледано преди след Президентски избори през ноември 2024 г. Между другото, адвокатите Тод Бланш и Кристофър Сисе цитираха други висящи съдебни спорове, пред които е изправен Тръмп, огромни количества доказателства, които трябва да бъдат прегледани преди избора на журито, и вероятността той да бъде кандидат в надпреварата за Белия дом.

Съдебният протокол не показва вписване на искане за раздяла, което би могло да доведе до съденето на ДеОливейра отделно от Тръмп и личния помощник Уолтин Наута.

И ДеОливейра, и Наута са обвинени по делото в предполагаем опит за блокиране следователи от възстановяването на правителствени документи, държани от Тръмп.

Правителство: Свидетел промени историята

Междувременно правителството, в документ, публикуван също късно във вторник, разкри, че технологичен служител на Тръмп в Палм Бийч, който наблюдаваше камерите за наблюдение в Мар-а-Лаго, промени показанията си пред голямото жури във Вашингтон, окръг Колумбия и замеси Тръмп, Наута и ДеОливейра в частта от делото за възпрепятстване на правосъдието.

Човекът, наречен Според прокурорите „Служител на Тръмп 4“ в съдебните дела е променил историята си, след като е получил обществен защитник, който да го представлява, след като преди това е използвал адвокат, платен от комитет за политически действия на Тръмп. Служителят, който не е обвинен по делото, нито е посочен в документацията, първоначално каза на големите съдебни заседатели, че не знае нищо за опитите за изтриване на видеоклипове на помощници на Тръмп, които преместват документи извън обсега на федералните следователи.

Но след това „Служител на Тръмп 4“ получи новия адвокат, каза правителството, той „незабавно … оттегли предишните си лъжливи показания“ и каза за предполагаем опит за подправяне на видеодоказателството.

Правителството направи разкриването в документ, поискан от съдия Кенън, който постави под въпрос защо прокурорите са събрали доказателства от голямото жури във Вашингтон, след като първоначалният обвинителен акт от 37 точки е бил получен срещу Тръмп и Наута от голямото жури в Маями.

Прокурорите преди това са изрази загриженост относно конфликт на интереси, включващ вашингтонския адвокат Стенли Удуърд-младши, който в даден момент представляваше както Nauta, така и служител 4 на Тръмп.

„Правителството очаква да призове служител 4 на Тръмп като свидетел на процеса и очаква той ще свидетелства за поведение, твърдяно в заместващия обвинителен акт относно усилията за изтриване на кадри от сигурността“, казаха правителствените адвокати. „Служител 4 на Тръмп много вероятно ще бъде изправен пред кръстосан разпит относно неговите предишни непоследователни изявления в показанията му в голямото жури, които са се случили, докато г-н Удуърд го е представлявал, и които той се е отрекъл веднага след като е получил нов адвокат.“

_____

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР