Изглежда, че Кремъл провежда атака под фалшив флаг в Белгородска

...
Изглежда, че Кремъл провежда атака под фалшив флаг в Белгородска
Коментари Харесай

ISW: Русия продължава да провежда операции под фалшив флаг

Изглежда, че Кремъл организира офанзива под подправен байрак в Белгородска област, Русия - евентуално в опит да си възвърне публичната поддръжка за войната в Украйна. Отправени бяха обвинявания, че украинските сили се стремят да нахлуят в Белгородска област, а други съветски източници означиха, че съветските сили би трябвало да си върнат контрола над Купянск, Харковска област, с цел да минимизират опасността от украинска офанзива.

Тези изказвания от дълго време се популяризират в общността на блогърите, които подлагат на критика съветското военно командване след съветското евакуиране от района през септември.

Това написа в следващата сводка за войната в Украйна " Институтът за проучване на войната " (ISW), 

Руските блогъри също по този начин ускориха апелите си към Русия да си върне освободените територии в Харковска област на 22 ноември, за да  спрат украинците да правят щурмови интервенции в Купянск и Вовчанск.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков разгласява фотоси, показващи построяването на укрепленията на Засечната линия на границата на Украйна и Белгородска област.

Украйна обаче няма стратегически интерес да нахлуе в Русия и няма опция да го направи в подобен мащаб. Украинските сили не престават да освобождават окупирани селища в западната част на Луганска област след успеха им в северната част на Харковска област.

Подкрепата за Кремъл  понижава измежду съветските поданици на граничните райони и останалата част от страната вследствие на мобилизацията и военните провали. Руските опозиционни медии оповестиха, че родственици на мобилизирани мъже са провели митинги в 15 съветски района от края на октомври, като най-забележителните са в райони, граничещи с Украйна. Руско опозиционно издание Meduza, цитирайки двама неназовани източника, близки до Кремъл, заяви, че администрацията на съветския президент е направила вътрешно изследване в разнообразни райони, където мнозина са изразили незаинтересованост към войната.

Докато ISW не може без значение да ревизира отчета на Meduza, зараждащите апели за демобилизация измежду родственици на мобилизирани мъже допускат, че съветската агитация е неефективна в противодействието на действителните последствия от войната върху обществото.
 13 милиарда рубли за войната похарчила съветската Белгородска област
13 милиарда рубли за войната похарчила съветската Белгородска област

Белгородска област е почнала построяването на линии за защита

Кремъл надали ще успее да нахлуе още веднъж в Харковска област, както се желае от националистическите фигури.  Руската войска доста е изчерпала своя боеприпас от високоточни ракети, само че евентуално въпреки всичко ще може да нападна украинска сериозна инфраструктура в мащаб в близко бъдеще. Украинският министър на защитата Олексий Резников разгласява данни на 22 ноември, в които се показва, че съветската войска разполага единствено със 119 ракети " Искандер " - 13 % от първичния ѝ боеприпас от февруари 2022 година

Щетите върху сериозна инфраструктура в Украйна обаче са сериозен проблем, върху който Киев към този момент обърна внимание. Според някои прогнози, милиони украинци ще бедстват на мрачно до края на март. 

Ръководителят на " Укренерго " Володимир Кудрицки съобщи на 22 ноември, че съветските сили са развалили съвсем всички топлоелектрически централи, огромни водноелектрически централи и централни подстанции в Украйна. Украинският министър председател Денис Шмигал съобщи на 18 ноември, че повече от половината украинска електроенергийна мрежа е излязла от строя вследствие на съветски ракетни удари.
 Украйна може да остане на мрачно до края на март
Украйна може да остане на мрачно до края на март

В взаимозависимост от развиването на войната

Беларуският министър-председател Роман Головченко пътува до Иран, с цел да разиска икономическото съдействие и вероятно връзките в региона на сигурността. Головченко се срещна с първия вицепрезидент на Иран Мохамад Мохбер и евентуално ще се срещне с иранския президент Ебрахим Раиси и други публични лица през идващите дни.

Посещението на Головченко в Техеран следва известието на украинското Главно разследващо ръководство на 17 ноември , че Иран може да помогне на Беларус да създава артилерийски снаряди.

Кремъл продължава да отклонява опасенията по отношение на мобилизацията към съветското Министерство на защитата (МО). Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 22 ноември, че Кремъл не разисква опцията за нова мобилизационна вълна, само че означи, че той " не може да приказва от името на съветското МО ".
 Украйна чака втора вълна на готовност в Русия през януари
Украйна чака втора вълна на готовност в Русия през януари

Предполага, че ще бъдат мобилизирани сред 500 000 и 700 000 руснаци

Кремъл е заинтригуван да продължи акцията си за крипто готовност. Продължава напъните си да притегли повече мъже на работа, като дава обещание неустойчиви финансови тласъци, които ще имат дълготраен резултат върху съветската стопанска система. Руският министър председател Михаил Мишустин съобщи, че присъединяване в " специфичната военна интервенция " в Украйна се зачита като двоен стаж, което ще удвои естествените пенсионни заплащания за ветераните.

Руските окупационни чиновници продължиха ограниченията за подсилване на правоприлагането и репресии върху локалното население на окупираните региони на 22 ноември. Центърът за украинска опозиция заяви, че съветските сили в региона на Мелитопол в Запорожка област претърсват частни гаражи на съображение търсене на партизанска принадлежност и че руснаците чиновници в Луганска област случайно задържат жители по съмнение, че таят проукраински благосклонности.

Украинският център за опозиция също заяви, че съветски публични лица се стремят да основат " полицейска страна " в окупирана Украйна и означи, че над 52 000 чиновници на съветските правоприлагащи органи в този момент са на окупираната територия, като още следва.

Тази цифра евентуално отразява продължаващото безпокойствие измежду окупационните чиновници по отношение на опасността от украински контраофанзивни напредъци и партизански провокации към окупационните режими.

Руски източници не престават да налагат  насилственото осиновяване на украински деца в съветски фамилии на 22 ноември.   Както ISW означи по-рано, тази документална поредност, популяризирана от съветски източници, ясно разказва украински деца, осиновени в съветски фамилии, което може да съставлява нарушаване на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид и да бъде част от по-широка акция за етническо пречистване.

Тази документална акция евентуално има за цел да пропагандира осведомителни условия за нормализиране на насилствената асимилация на украински деца в съветското общество.

Руските политици не престават да предизвикват връзките с окупираните региони на Украйна, с цел да следят бюрократичното, административно и икономическо усвояване на тези региони в Руската федерация. Руският вицепремиер по строителството и районното развиване се срещна с окупационния началник на Херсонска област Владимир Салдо на 22 ноември, с цел да обсъдят възобновяване на инфраструктурата, пътищата и стопанската система в окупираната Херсонска област.

Първият заместник-ръководител на администрацията на съветския президент Сергей Кириенко се срещна с ръководителя на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин, с цел да посети държавни институции в окупираната Донецка област.

Окупационните чиновници евентуално се надяват да употребяват връзките с съветските политици, с цел да придадат легитимност на административните си старания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР