Изглежда, че Intel ни намеква, че в бъдеще процесорите може

...
Изглежда, че Intel ни намеква, че в бъдеще процесорите може
Коментари Харесай

Intel изглежда подготвя пазара за процесори, които консумират над 1 kW

Изглежда, че Intel ни загатва, че в бъдеще процесорите може да употребяват над 1kW електричество. В партньорство със Submer процесорният колос разгласи, съгласно тях, революционна разработка в региона на еднофазната технология за изстудяване посредством потапяне, която обезпечава разпръскване на топлината от процесори с употребявана мощ до 1000 W.

Системата е замислена по този начин, че да „ направи гражданска война в охлаждането на центровете за данни, като понижи броя и цената на съставените елементи, нужни за изцяло хващане и отклоняване на топлината от чипове с планова топлинна мощ над 1000 W “.

При тестванията Intel употребява някакъв неназован процесор, който употребява над 800 W. Възможно е това да е бил някой актуален представител на серията Sapphire Rapids.

Компаниите означават, че новият дизайн ще понижи разноските на клиентите, той е повсеместен и може да се конкурира със системите, основани на непосредствено течно изстудяване. Компаниите означават също по този начин простотата на дизайна и опцията за потребление на 3D принтиране за основаване на детайли от дизайна. Разработката ще бъде публично показана по време на събитието OCP Global Summit, което ще се организира в Сан Хосе, Калифорния от 17-ти до 19-ти октомври тази година.

Сред главните лектори на тазгодишната OCP Global Summit ще бъде Форест Нород, изпълнителен вицепрезидент и общоприет шеф на бизнес групата за решения за центрове за данни в AMD. Той ще изнесе презентация на 17 октомври, озаглавена „ Заедно напредваме в модерния център за данни “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР