Изглежда, че имаме един-единствен вариант за изход от острата фаза

...
Изглежда, че имаме един-единствен вариант за изход от острата фаза
Коментари Харесай

Радан Кънев: Още 5, 6 отцепили се депутати няма да направят стабилно мнозинство -

" Изглежда, че имаме един-единствен вид за излаз от острата фаза на политическата рецесия, в която се намираме. В нея сме две цялостни години. Перспектива в директно бъдеще нямаме. За да не затънем в доста по-дълбока рецесия и възможен институционален разпад, би трябвало да избегнем предварителните избори. Имаме потребност от модел на ръководство в този парламент, който да покаже, че не сме разпаднала се, неуправляема държава с безотговорна политическа класа. "

Това съобщи евродепутатът Радан Кънев пред Нова тв във връзка свалянето на държавното управление на Кирил Петков и завършилите съвещания за сформиране на ново държавно управление при президента Радев без извършени срещи с първата политическа мощ " Продължаваме промяната " и третата - Българска социалистическа партия.

Според него има опция за реализация единствено на първия мандат, който президентът Румен Радев следва да връчи евентуално в края на седмицата, след завръщането си от Мадрид, където е на срещата на върха на НАТО. Този първи мандат ще бъде връчен на Политическа партия.

Кънев е песимистичен, че възможното разединение на още петима, шестима депутати от " ИТН " и присъединението им към гласуванията на ПГ на " Продължаваме промяната " би довело до устойчиво болшинство, с цел да се вземат тежки решения. " Имаме потребност от доста по-сериозно болшинство, което да бъде обединено към съответни законодателни оферти. "

" Мнозинство, формирано от още пет, шест напуснали парламентарната си група политици няма да има стабилността да организира нужната политика в България, в случай че желаеме минимално равнище на непоклатимост и взимане на решенията - постоянно сложни, мъчителни ", сподели той.

Според него при възможни предварителни предсрочни избори " Продължаваме промяната " и " Демократична България " единствено биха спечелили от общи листи.

На въпроси за другата " гореща тематика " от последното денонощие: изгонването на 70 съветски дипломати от страната, той отговори:

" Разбира се, че може да си разбираем събития в България с непозната интервенция. Твърде доста пъти сме били очевидци на съветска интервенция в българската политика, стопанска система. Но няма по какъв начин да знаем, а не ни е и работа да знаем. Мерки против задграничен шпионаж се вземат най-много по информация от службите. Тя няма по какъв начин да бъде обществено притежание. Неслучайно тези хора се афишират за личност нон грата и се гонят, а против тях не се води обществен развой да вземем за пример. Те имат дипломатически имунитет ".

Кънев бе запитан и за острата реакция на водача на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова против решението, оповестено нощес от премиера в оставка Кирил Петков, на което той възрази на водещите в студиото:

" Надявам се, че не обвинявате Българска социалистическа партия по отношение на съветски шпиони. Дори аз не съм си разрешавал в дългогодишната история на обтегнати връзки с Българска социалистическа партия да върша. (...) Не може непознатият шпионаж да бъде фактор в нашия политически живот и, уповавам се, госпожа Нинова го схваща отлично. Това би било прекомерно, прекомерно обезпокоителен знак. Надявам се, че връзките им с съветското посолство не са толкоз близки ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР